Квартальна норма робочого часу при підсумованому обліку після оголошення простою

1310

Запитання

Як визначити квартальну норму робочого часу при підсумованому обліку, якщо оголошений простій?

Відповідь

Відповідно до ч.1 ст. 34 КЗпП простій — це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Як тимчасово відкликати працівника з простою

Частина 3 статті 113 КЗпП регламентує, що під час простою працівник не працює й одержує оплату з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки розряду (окладу).

Тож підсумуйте фактично відпрацьовані години роботи без урахування часу простою.

Приклад

Колективним договором встановлено, що роботодавець щокварталу оплачує понаднормову роботу за підсумованим обліком робочого часу. Із 16.03.2020 на підприємстві оголошено простій.

Тож простій виключіть при підрахунку нормальної кількості робочих годин облікового періоду. Підсумуйте фактичні години роботи за три місяці.

У табелі обліку робочого часу П-5 позначте фактично відпрацьовані години, а також дні й години простою. Наприклад, Р/П — 72/96.

⇉ Наказ про припинення простою ⇇

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Надурочні роботи: як залучати працівників

Працівники не встигають виконати доручену роботу протягом робочого дня або зміни, і роботодавець вирішив провести надурочні роботи. У чому ж полягає надурочна робота і порядок її проведення? Кого можна долучити до таких робіт, а кого забороняє законодавство? Як здійснюється розрахунок надурочного робочого часу його облік? Відповіді на усі питання стосовно порядку застосування надурочних робіт та регулювання аспектів про надурочні роботи КЗпП — пояснюємо крок за кроком у матеріалі
27768

Прийняття на роботу неповнолітніх

Праця неповнолітніх осіб — нині актуальна тема. Працевлаштування неповнолітніх в Україні та особливості звільнення неповнолітніх з роботи хоч і регулюються законодавством, однак лишають низку питань для роботодавців. Способи працевлаштування неповнолітніх, тривалість відпустки для неповнолітніх, дозвіл на працевлаштування неповнолітніх, додаткові підстави звільнення для неповнолітніх, про все це — у статті
12259

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
18441

Як оформити скорочення тривалості робочого дня в спеку

Спека — небезпечна для життя. Аби не нашкодити здоров’ю працівників, вживайте належних заходів та коригуйте графік роботи. Які є законні підстави для скорочення тривалості робочого часу в спеку, та як це оформити? Подробиці зі зразками документів — у статті
44194