Звіт про квоту 2023

4784

Запитання

Чи подавати звіт про квоту у 2023 році?

Відповідь

Ні. Починаючи зі звіту за 2022 рік підприємства не подають до центрів зайнятості звіти про працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.



Кадрові звіти 2023

29.10.2022 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» від 21.09.2022 № 2622-IX (далі — Закон № 2662). Він виключив частину другу статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI (далі — Закон № 5067). 

Також Закон № 2622 виключив частину третю статті 14 Закону № 5067, що зобов’язувала роботодавців самостійно розраховувати квоту, працевлаштовувати квотні категорії громадян та щороку інформувати про це центри зайнятості.

 

Intensyv_kadrovogo_obliku.png

ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА

 

 

Закон № 2622 одночасно виключив статтю 196 КЗпП, що встановлювала підприємствам, установам та організаціям квоту щодо працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, відповідно до Закону № 5067. 

На виконання пункту 4 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2622 Мінекономіки підготувало, а СПО об’єднань профспілок на своєму сайті оприлюднило 24.11.2022 проєкт наказу «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства соціальної політики України від 16 травня 2013 року № 271».

Ірина Житкова,
експерт із кадрових питань, Київ

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
7143

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9378

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
7968

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1331

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
6354