Працівники бюджетних установ у районах бойових дій зможуть отримувати доплату за роботу, проєкт постанови КМУ

Уряд планує встановити доплати працівникам підприємств, установ та організацій, які виконують обов’язки на території бойових дій

image41
Воєнний стан

СПО об’єднань профспілок України розмістило на своєму сайті проєкт постанови КМУ «Про особливості оплати праці працівників державних органів та працівників підприємств, установ, закладів та організацій під час дії воєнного стану».  

Документ передбачає щомісячну доплату за особливі умови праці на території бойових дій:

  • працівникам держорганів, державних і комунальних установ, закладів, організацій, які фінансують з державного та місцевих бюджетів, державних і комунальних підприємств — у граничному розмірі 50% посадового окладу;
  • працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома) — до 100% посадового окладу.

Розмір надбавки та персональний перелік працівників, яким встановлюють доплату, визначатиме керівник підприємства, установи, закладу та організації, органу державної влади.

Проєкт постанови містить рекомендації Уряду:

  • керівникам інших підприємств — встановити в колективних договорах доплату працівникам підприємств, що розташовані на територіях, де проходять або проходили бойові дії;
  • керівникам органів місцевого самоврядування — застосовувати положення цієї постанови, а також, у разі можливості, передбачати необхідні кошти установам, закладам, організаціям для виплати доплати.

Олена Петровська

за матеріалами СПО об’єднань профспілок України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді