Зразок колективного договору

Автор
порталу «Кадровик-01»
Колдоговір — один з основних локальних актів підприємства, в якому регулюють трудові та соціально-економічні відносини між працівниками й роботодавцем. Скласти насправді дієвий документ завжди легше за зразком. Скачайте приклад колективного договору, розроблений командою Експертус Кадри, щоб дотриматись вимог законодавства та узгодити інтереси підприємства й працівників.

Призупинення дії трудових договорів

Цьогоріч 27 травня набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників» від 12.05.2022 № 2253-IX.

Зокрема Закон встановлює, що:

  • колективний договір укладається на підприємстві, в установі, організації, а також з фізичною особою, яка використовує найману працю;
  • роботодавець має ознайомити працівника з текстом колдоговору до початку роботи за укладеним трудовим договором, а також у тижневий строк після укладення колективного договору, внесення до нього змін. 

Нагадаємо, що колдоговор регламентує:

  • взаємні зобов’язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин;
  • додаткові порівняно із законодавством і угодами гарантії, соціально-побутові пільги, зокрема щодо дитячого оздоровлення та придбання новорічних подарунків для дітей працівників тощо;
  • додаткові оплачувані відпустки, не передбачені законодавством. 
Ірина Житкова шеф-редактор Експертус Кадри, Київ
Тримайте орієнтовний перелік нормативно-правових актів для кадрової служби. Він у формі чекліста, тож стане в пригоді керівнику кадрової служби й під час оцінки персоналу підрозділу та внутрішнього аудиту кадрової роботи.

Крім того, заборонено вносити до колдоговору умови, що погіршують становище працівників порівняно із законодавством.

Для створення власного документа скористайтеся зразком колективного договору від наших експертів.

Колективний договір: приклад

зразок колективного договору

СКАЧАТИ

ВАЖЛИВО!

В колективний договір включаються додаткові норми на час дії воєнного стану.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді