Скільки роботодавців готові взяти на роботу ветерана чи особу з інвалідністю? Опитування від уряду

Бізнес очікує на допомогу від держави

image13

Гарантії працівникам, що проходять військову службу, та добровольцям тероборони

Кабінет Міністрів України планує розширити програми компенсації роботодавцям за працевлаштування ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Як повідомили в Мінекономіки, наразі уряд проводить з бізнесом обговорення програм, які могли б бути ефективними для покращення ситуації на ринку праці. 

Так, уряд оприлюднив результати опитування серед роботодавців. 90% з них готові працевлаштовувати ветеранів. Водночас 40% роботодавців хотіли б отримувати при цьому допомогу від держави. Серед бажаних форматів підтримки назвали: 

  • компенсацію частини зарплати (кожен третій роботодавець);
  • оплату надання психологічної допомоги (кожен п'ятий роботодавець);
  • фінансування професійного навчання (кожен сьомий роботодавець).

 

Що ж до осіб з інвалідністю, то їх готові працевлаштовувати 80% підприємців. Тут роботодавці назвали бажаними інші види державної підтримки. А саме: 

  • надання пільг по сплаті ЄСВ, компенсації витрат на облаштування робочого місця — понад 50%;
  • компенсація частини заробітної плати — 31%.

Зауважимо, наразі вже діють такі програми зайнятості (компенсація частини ЄСВ, витрат на оплату праці, витрат на облаштування робочого місця для особи з інвалідністю), проте уряд анонсує збільшення їх масштабу.

За матеріалами Міністерства економіки України

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
7407

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9402

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
9258

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді