Всі відповіді в одному матеріалі: додаткова відпустка на дітей

Ми підготували дороговказ, який допоможе вам не помилитись у будь-якій ситуації

Всі відповіді в одному матеріалі: додаткова відпустка на дітейОсобливості надання додаткової відпустки на дітей є одним з найбільш поширених запитань від кадровиків, тож фахівці Цифрового видавництва Експертус підготували пам’ятку з порадами для усіх можливих ситуацій.

Додаткова відпустка на дітей: дороговказ для кадровика

Зокрема, ми пояснюємо не лише, хто саме має право на таку відпустку. Для кожної категорії співробітників потрібен свій пакет документів на підтвердження права на додаткову відпустку працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю.

Так само підготований нашими фахівцями дороговказ допоможе вирішити питання щодо тривалості відпустки, можливості її поділу абощо.

Наприклад, пам’ятка допоможе вам розібратися, що робити, якщо для надання відпустки є декілька підстав. Окремо ми розібрали тему компенсації при звільненні.

Зауважимо — ми завжди пояснюємо, якими вимогами законодавства слід керуватися в тій чи іншій ситуації та на які нормативні положення спираються певні алгоритми. Тож ви зможете не лише правильно оформити додаткову відпустку на дітей, а й аргументовано пояснити свої дії працівнику — а це убезпечить вас від зайвих конфліктів та підвищить рівень довіри між співробітниками та керівництвом.

А почати використовувати наш дороговказ ви можете вже зараз.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45970

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33672

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді