Електронний документообіг: як це працює під час воєнного стану?

Керівник так само зобов'язаний своєчасно інформувати співробітників про зміни

Електронний документообіг: як це працює під час воєнного стану?Держпраці нагадала, що з моменту введення воєнного стану в Україні допускається в сфері трудових відносин використання електронного документообігу.

11 змін в електронному документообігу

Це означає, що роботодавець може використовувати засобів електронно-комунікаційних мереж (які мають бути визначені у трудовому договорі) для таких дій:

  • ознайомлення працівників з наказами (розпорядженнями);
  • повідомлення про наступне вивільнення;
  • ознайомлення з іншими документами щодо прав та обов’язків працівника.

Тобто керівник підприємства може обрати будь-який зручний спосіб, проте він так само зобов'язаний забезпечити своєчасне інформування співробітників.

При цьому ознайомлення з колективним договором має відбутися ще до прийому на роботу, і в разі внесення змін та оновлення положень колдоговору про це так само слід повідомляти працівників.

Якщо ж людина, яка подавалася на вакансію, вимагає саме письмового обґрунтування відмови, керівник підприємства повинен його надати.

За матеріалами Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді