Робота на умовах неповного робочого дня під час відпустки для догляду за дитиною

Чимало питань у кадровиків виникає щодо запровадження неповного робочого часу для жінок, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Стаття 179 КЗпП дає таке право особі, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною. Особа може одночасно «рахуватися» у відпустці і працювати неповний день або навіть вдома.

Чому вживаємо узагальнене слово «особа»? Тому що КЗпП дає означене право не лише матері дитини, а й чоловіку, бабі, діду — тобто тому, кому фактично надану цю відпустку.

Бажання стати до роботи на умовах неповного робочого часу у період відпустки для догляду за дитиною жінка (або особа, яка фактично здійснює догляд) має зафіксувати у відповідній заяві. Текст наказу роботодавця у цьому разі може бути, наприклад, таким:

Приклад наказу про вихід на роботу під час відпустки для догляду за дитиною на умовах неповного робочого дня

ТОВ «Усе буде добре»

Код ЄДРПОУ 22443456

НАКАЗ

24.11.2016                                                                  м. Київ                                            № 347-к/тр

Про вихід на роботу Петренко С. О.

під час відпустки для догляду

на умовах неповного робочого дня

НАКАЗУЮ:

ПЕТРЕНКО Світлані Олегівні, інспектору з кадрів, приступити до роботи під час відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 01.12.2016 у режимі неповного робочого дня, а саме: з понеділка по п’ятницю з 9:30 до 13:30.

Підстава: заява Петренко С. О. від 23.11.2016, зареєстрована за № 168.

Директор                                                  Добродій                                К. М. Добродій

Візи, відмітка про ознайомлення з наказом


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді