Статті за темою Неповний робочий день та тиждень

Неповний робочий час: запровадження, оплата, табелювання
Неповний робочий час — це один із видів тривалості робочого часу, передбачений законодавством. Установити його можна як під час прийняття на роботу, так і згодом. Які алгоритми запровадження неповного часу з ініціативи працівника та роботодавця? Як встановити на неповний робочий час в умовах воєнного стану?
132486
Графік роботи працівників
Підприємство самостійно визначає, який графік роботи працівників діє у його межах. Як скласти графік роботи працівників таким чином, щоб він відповідав нормам закону та влаштовував усі сторони трудових відносин, — читайте у статті
113984
Поняття робочого часу та його види
Робочий час — це період в часі, протягом якого працівник зобов’язаний виконувати трудові обов’язки. Детально про поняття робочого часу та його види — у статті.
10200
Як законно відпустити працівника на кілька годин
«Мені сьогодні потрібно піти на дві години раніше…». З подібними проханнями працівники час від часу звертаються до своїх керівників. Ті ж, звісно, ідуть назустріч працівнику, але як це законно оформити — не завжди знають. Запропонуйте керівникам підрозділів законний алгоритм оформлення відсутності працівників протягом кількох годин.
3474
Оплата лікарняного при роботі на умовах неповного робочого часу
Законодавством передбачено такий вид робочого часу як неповний робочий час, зокрема — неповний робочий тиждень. Розкажемо, як оплачувати листок непрацездатності працівнику, який працює в режимі неповного робочого тижня.
5914
Оформлюємо відсутність батьків на час, поки школи та садочки закриті через відсутність газопостачання
Через проблеми із газопостачанням у країні до 6 березня закривають школи та садочки. Розказуємо, як організувати роботу працівників із дітьми чи легалізувати їхню відсутність.
2693
Школи і дитсадки не працюють через складні погодні умови. Як оформити відсутність батьків?
УкрГідрометцентр попередив, що у зв’язку з впливом активних циклонів в Україні складні погодні умови. На частині території оголошено штормове попередження. Через негоду в багатьох містах (Одеса, Миколаїв, Дніпро) школи тимчасово призупиняють навчальний процес. Як оформити відсутність батьків на цей час або організувати їх роботу?
2920