Вкладиші до трудових книжок: оформлюємо правильно

З часом, внаслідок значної кількості записів, до трудової книжки нові записи вносити нікуди. У такому разі трудова книжка доповнюється вкладишем.

Якщо виникала така необхідність, працедавець стягує з працівника суму вартості вкладиша, яку працівник сплачує в касу підприємства. Документом про сплату вартості бланка вкладиша слугує прибутковий касовий орден, який є підставою для списання з-під звіту відповідальної особи кадрової служби вкладиша.

Увага!

Незалежно від того, яка трудова книжка у працівника (нового чи старого зразка), вкладиш до неї підшивають винятково нового зразка.

Оформлення вкладиша до трудової книжки

Після того, як було підшито вкладиш до трудової книжки, заповнення трудової книжки, а саме вкладиша відбувається аналогічно внесенню записів до трудової.

Титульний аркуш вкладиша до трудової книжки заповнюємо так само, як і титульний аркуш трудової книжки, — відомості про працівника (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження) зазначаються на першій сторінці вкладиша, вказується дата заповнення вкладиша. Працівник своїм підписом засвідчує правильність внесених до першої сторінки вкладиша відомостей. Особа, відповідальна за видачу трудових книжок, підписує першу сторінку вкладиша. Після цього проставляється відбиток печатки організації (або печатки відділу кадрів).

На першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки зверху проставляємо штамп розміром 10 × 25 мм з написом «Видано вкладиш» і тут же зазначаємо серію й номер вкладиша до трудової книжки (п. 3.2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 № 58 ). Якщо в організації відсутній відповідний штамп, робимо напис від руки.

Вкладиш без трудової книжки недійсний.

Вкладиші до трудових книжок реєструють у Книзі обліку руху трудових книжок і вкладишів до них (типова форма № П-10 , затверджена наказом Мінстату України «Про затвердження типових форм первинного обліку особового складу» від 27.10.1995 № 277).


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді