Оформлення наказу про продовження відпустки для догляду за дитиною

Після закінчення соціальної відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, за бажанням працівника надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною 6-річного віку.

Для отримання відпустки працівниця подає керівникові підприємства заяву про надання відпустки і медичний висновок.

Оформлення наказу про продовження відпустки для догляду за дитиною Дізнайтеся, як «продовжити» декретну відпустку після відпустки для догляду за дитиною до 3-х років

Відпустку надають з дати, зазначеної у заяві, але у межах періоду, визначеного медичним висновком, та оформлюють наказом роботодавця.

На практиці медичний висновок надають, як правило, строком до шести місяців, інколи — до одного року. У подальшому за необхідності продовження догляду видають новий медичний висновок.

Оформлення наказу про продовження відпустки для догляду за дитиноюЧитайте також: Відпустка без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до 6 років: 10 правил для кадровика

Якщо після спливу строку відпустки, зазначеного у наказі, працівниця надає новий медичний висновок про необхідність продовження домашнього догляду за дитиною, оформлюють наказ про продовження відпустки для догляду за дитиною.

Зразок наказу про продовження відпустки для догляду за дитиною (скачати)

Оформлення наказу про продовження відпустки для догляду за дитиною


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді