Звіт № 1-ПА «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні»

UA RU
Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Як заповнити та коли подавати форму № 1-ПА

Хто звітує за формою № 1-ПА

Звіт 1-ПА заповнюють суб’єкти господарювання, які:

  • надають послуги з посередництва в працевлаштуванні в Україні;
  • наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців;
  • надають послуги з посередництва в працевлаштуванні за кордоном.

Якщо суб’єкт господарювання має філії, представництва, відділення, інші відокремлені підрозділи, він подає форму № 1-ПА за результатами діяльності всіх підрозділів.

Форму № 1-ПА подають:

  • в електронному з накладенням електронного цифрового підпису;
  • паперовому вигляді із засвідченням підписом керівника або уповноваженої ним особи.

За якою формою звітувати

Форма звіту «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні» (Форма № 1-ПА (квартальна) та порядок його подання затверджені наказом Мінсоцполітики від 03.06.2019 № 851 (далі — Порядок № 851).

Як заповнити форму № 1-ПА

Як заповнити форму 1-ПА визначають розділи ІІ-IV Порядку № 851.

Розділ I заповнює суб’єкт господарювання, які надає послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні.

У підрозділі 1 зазначте розподіл кількості громадян, працевлаштованих у звітному кварталі, за професіями (посадами) та розміром заробітної плати.

Графа А — порядковий номер запису.

Графа 1 — найменування професії (посади) відповідно до Класифікатора професій ДК 003:2010.

Графа 2 — кількість працевлаштованих громадян за зазначеними у графі 1 професіями (посадами).

Графи 3-6 — кількість працевлаштованих громадян за розміром заробітної плати. Включайте й додаткові матеріальні заохочення.

Сума даних рядка 01 за графами 3-6 включно повинна дорівнювати загальній кількості громадян, працевлаштованих за професіями (посадами), зазначених у рядку 01 графи 2.

Підрозділ 2 — розподіл кількості працевлаштованих громадян за статтю, віковими групами та рівнем освіти.

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість працевлаштованих громадян, яка дорівнює сумі даних у рядках 02-03, 04-11 та 12-14 графи 1 та даним у рядку 01 графи 2 підрозділу 1.

Компенсації для роботодавців за працевлаштування безробітних

Розділ II заповнює суб’єкт господарювання, який здійснює наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців відповідно до укладених трудових договорів.

Підрозділ 1 — розподіл кількості працівників, направлених до інших роботодавців, за тривалістю працевлаштування, рівнем заробітної плати та місцем проживання: міські поселення, сільська місцевість.

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість направлених працівників у звітному кварталі.

Сума даних у рядках 02-06, 07-10 та 11-12 повинна дорівнювати даним у рядку 01 графи 1.

Підрозділ 2 — кількість роботодавців (включаючи фізичних осіб), у яких працювали громадяни, направлені на роботу суб’єктом господарювання, що здійснює наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців.

Розділ III заповнює суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном відповідно до ліцензії, виданої органом ліцензування.

Підрозділ 1 — розподіл кількості громадян, працевлаштованих за кордоном, за країнами світу відповідно до Статистичної класифікації країн світу, затвердженої наказом Держстату від 30.12.2013 № 426. Статистична класифікація країн світу розміщена в електронному вигляді на веб-сайті Держстату.

Графа А — назва країни працевлаштування, де здійснювала трудову діяльність працевлаштована особа.

Кадрові звіти — 2024

Кадрові звіти — 2024

Графа Б — порядковий номер запису.

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість громадян, працевлаштованих за кордоном у звітному кварталі.

Підрозділ 2 — розподіл кількості громадян, працевлаштованих за кордоном, за статтю, місцем проживання до виїзду за кордон: міські поселення або сільська місцевість, віковими групами, рівнем освіти та тривалістю працевлаштування.

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість громадян, працевлаштованих за кордоном. Сума даних у рядках 02-03, 04-05, 06-13, 14-16 та 18-22 графи 1 повинна дорівнювати загальній кількості громадян, працевлаштованих за кордоном, за даними рядка 01 графи 1 підрозділу 2 та рядка 01 графи 1 підрозділу 1.

Підрозділ 3 — розподіл кількості громадян, працевлаштованих за кордоном у звітному кварталі, за видами економічної діяльності на останньому місці роботи в Україні.

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість громадян, працевлаштованих за кордоном. Сума даних у рядках 02-23 графи 1 повинна дорівнювати даним у рядку 01 графи 1 підрозділу 3 та даним у рядках 01 графи 1 підрозділів 1,2.

Підрозділ 4 — розподіл громадян, працевлаштованих за кордоном у звітному кварталі, за видами економічної діяльності у країні призначення.

Графік роботи працівників

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість громадян, працевлаштованих за кордоном. Сума даних у рядках 02-22 графи 1 повинна дорівнювати даним у рядку 01 графи 1 та даним у рядках 01 графи 1 підрозділів 1-3.

Підрозділ 5 — розподіл кількості громадян, працевлаштованих за кордоном у звітному кварталі, за професійними групами на останньому місці роботи в Україні.

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість громадян, працевлаштованих за кордоном. Сума даних у рядках 02-10 графи 1 повинна дорівнювати даним у рядку 01 графи 1 та даним у рядках 01 графи 1 підрозділів 1-4.

Підрозділ 6 — розподіл громадян, працевлаштованих за кордоном, за професійними групами в країні призначення.

Рядок 01 графи 1 — загальна кількість громадян, працевлаштованих за кордоном. Сума даних у рядках 02-10 графи 1 повинна дорівнювати даним у рядку 01 графи 1 та даним у рядках 01 графи 1 підрозділів 1-5.

Строк подання Звіту 1-ПА

Щоквартально. Останній день звітування — 15-те число місяця після звітного кварталу. Нагадаємо, що у цьому місяці звіт потрібно подати до 15 січня.

УВАГА!

Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання форми № 1-ПА є перший після нього робочий день

Куди подавати Звіт за формою № 1-ПА

Форму № 1-ПА подають до міського, районного, міськрайонного центру зайнятості.

Бланк форми № 1-ПА

Бланк форми № 1-ПА

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді