Статті за темою Суміщення професій і посад

Сумісництво та суміщення: принципова різниця, яку необхідно врахувати
Сумісництво і суміщення професій і посад є досить проблемним питанням для працівників кадрових служб. Нерідко сумісництво та суміщення в трудовому праві плутають або, ще гірше, ототожнюють їх. У статті ви знайдете все про сумісництво і суміщення, порівняльна характеристика яких є дуже важливою. Отже, сумісництво і суміщення: в чому різниця?
85980
Зразок наказу про суміщення посад
Доручити працівникові додаткову роботу в порядку суміщення посад роботодавець може або за погодженням з працівником, або, прийнявши одностороннє рішення про це — у порядку зміни істотних умов праці відповідно до вимог КЗпП. Зразок наказу про суміщення посад 2023 — у статті.
129638
Суміщення професій та посад
На підприємстві працівник може виконувати, крім основних обов’язків, ще й додаткову роботу. Така діяльність у трудовому законодавстві йменується «суміщення професій (посад)». Як запровадити суміщення, скільки посад можна суміщувати одночасно та чи потрібно доплачувати працівнику, — дізнаєтесь у статті
66887
Зразок заяви працівника на суміщення посад
Суміщення посад може запроваджуватися як за згодою з працівником, так і за одностороннім рішенням роботодавця. Продемонструймо на прикладі, як написати заяву на суміщення посад за ДСТУ 4163:2020
36540
Запис про суміщення в особовій картці та трудовій книжці
Нерідко трапляється, що, окрім основної роботи, працівник виконує ще й додаткову на тому самому підприємстві. Тобто суміщає посади. А чи вносити запис про суміщення посад до особової картки та трудової книжки?
10156
Обмеження щодо кількості суміщуваних посад
Працівники вправі застосовувати свої вміння та навички на декількох посадах одночасно. Трудове законодавство називає таку діяльність як суміщення професій (посад). Розберімося, чи є обмеження на кількість суміщуваних посад.
8677
Як запровадити суміщення посад на підприємстві
Якщо працівника поряд із своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, виконує додаткову роботу за іншою професією (посадою), можемо говорити про суміщення професій (посад).
5448