Статті за темою Робота у вихідні та святкові дні

Наказ про роботу у вихідний день: зразок
Інколи трапляється, що для виконання, наприклад, невідкладних робіт, роботодавець залучає працівників до роботи у вихідний день. Як оформити наказ про залучення до роботи у вихідний день у 2023 році — у статті
87683
Перелік святкових та неробочих днів в Україні
Трудовим законодавством України передбачено святкові та неробочі дні. Робота у такі дні не проводиться. Але у виняткових випадках — допускається, за що працівники мають отримати або подвійну оплату, або інший день відпочинку
33271
Робота у вихідний день в Україні: що врахувати кадровику
Робота у вихідні дні згідно з КЗпП забороняється, окрім виняткових випадків. Кадровик має знати, коли саме дозволено залучати працівників до роботи в вихідний день, які документи при цьому оформити, та як компенсувати незручності. Дотримуйтесь алгоритму зі статті, щоб не порушити норм законодавства
42224
Вихідні 2020: хто та скільки відпочиває
Щоб добре працювати, потрібно вміти відпочивати. Ми підготували для вас відразу два: календар вихідних днів на 2020 рік при п’ятиденному робочому тижні та шестиденному. Працюйте та відпочивайте з насолодою.
36005
7-го березня — скорочений робочий день. Кому доведеться працювати повністю?
Трудове законодавство передбачає норму, що напередодні свят робочий день скорочується на одну годину. Скорочення робочого часу в 2019 році, зокрема, очікуємо в четвер — 7 березня. Розкажемо, кому доведеться працювати повний робочий день.
9910
Вихідні дні 2019: їх буде понад сотню
У 2019 році відпочиватимемо 115 днів. Серед них і загальні вихідні дні — субота та неділя, — і святкові дні та неробочі дні. Чи будуть у 2019 році перенесені робочі дні на суботи та чи будуть тривалі вікенди, — розказуємо у статті.
13401
Святкові та вихідні дні у червні 2018 року
Не всі в змозі піти у відпустку в перший літній місяць. А так хочеться відпочити влітку якомога більше. І такий шанс буде, адже матимемо + 1 вихідний день у червні 2018 року. Ще один приємний бонус — 4 вихідних поспіль. Про ці та інші «приємності» — детально розказуємо у статті.
3819
Святкові, неробочі та вихідні дні у травні 2018 року
День праці, День перемоги та Трійцю — відзначатимемо у травні 2018 року. Загалом матимемо 10 вихідних днів. Однією суботою доведеться «пожертвувати» і відпрацювати за додатковий вихідний у квітні. Хто, коли та скільки відпочиватиме у травні 2018 року — читайте у статті.
15880