Визначено порядок формування та ведення Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади»

Мінюст визначив порядок формування та ведення Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади»

Положення про Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади», затверджене наказом Мінюсту від 16.10.2014 № 1704/5 (далі — Положення), визначає процедуру внесення до електронної бази даних — Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади» (далі — Реєстр), — а також виключення з неї і надання відомостей про таких осіб.

Відомості про осіб, щодо яких застосовано заборону, передбачену частиною третьою або четвертою статтею 1 Закону України «Про очищення влади» від 16.09.2014 № 1682-VII (далі — Закон № 1682-VII) вносяться Департаментом кадрової роботи та державної служби або головними управліннями юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі не пізніше ніж на третій день після їх отримання Мінюстом за підставами визначеними частиною другою розділу ІІ Положення:

  • надходження інформації про звільнення особи з посади;
  • надходження інформації про неподання заяви особою у строк, передбачений частиною другою статті 4 Закону № 1682-VII;
  • надходження електронної копії рішення суду, яке набрало законної сили;
  • надходження копії висновку про результати перевірки, яким встановлено недостовірність відомостей, визначених пунктами 1 та/або 2 частини п’ятої статті 5 Закону № 1682-VII;
  • надходження копії висновку про встановлення перевіркою факту належності особи до переліку осіб, щодо яких застосовуються заборони, визначені частинами третьою або четвертою статті 1 Закону № 1682-VII.

Положення частиною четвертою розділу ІІ визначає відомості про особу, щодо якої застосовано заборону, які вносяться до Реєстру.

Інформація з Реєстру надається головними управліннями юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі протягом трьох робочих днів на письмовий запит фізичної особи (уповноваженої нею особи), форму якого подано у додатку 3 Положення, у якому мають бути обов’язково вказані дані, необхідні для пошуку інформації відповідно до частиною п'ятою розділу ІІІ Положення.

Відомості з Реєстру надаються у вигляді витягу з Реєстру (додаток 1, 2 Положення), чи інформаційної довідки (додаток 4 Положення), які скріплюються підписом заступника Міністра — керівника апарату або директора Департаменту кадрової роботи та державної служби.

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
15527

Фізіогноміка — сучасний нетрадиційний метод підбору персоналу

Сьогодні до нетрадиційних методів добору працівників вдається все більше роботодавців. Застосування новітніх підходів до підбору персоналу стає ключовим фактором успіху. Не ризикуйте своїм майбутнім, наймаючи випадкових людей, зробіть ставку на професіоналів, які допоможуть вам досягти амбітних цілей.
85

Гнучка форма зайнятості: адаптація до реалій ринку праці

Гнучка форма зайнятості — це один із зручних варіантів працевлаштування як для роботодавця, так і для працівника. Сучасні умови в Україні та необхідність виїзду за кордон значної кількості громадян працездатного віку спонукають до поширення гнучкої зайнятості, яка передбачає «розмивання» основних стандартів трудових правовідносин
96

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512440

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
29917

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді