Затверджено нові положення щодо порядку формування вимог працівниками та розгляду цих вимог роботодавцем

Національна служба посередництва і примирення наказами затвердила нові положення щодо порядку формування вимог працівниками та розгляду цих вимог роботодавцем

Національна служба посередництва і примирення (далі — НСПП) затвердила:

  • Положення про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілок (наказ від 26.09.2014 № 66);
  • Положення про порядок і строки розгляду роботодавцем або уповноваженою ним особою, організацією роботодавців, об’єднанням організацій роботодавців вимог найманих працівників, профспілки (наказ від 26.09.2014 № 65).

З набранням чинності зазначеними положеннями втратили чинність накази НСПП «Про затвердження Положення про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілок» від 07.07.2008 № 84 та «Про затвердження Положення про порядок і строки розгляду власником або уповноваженим ним органом (представником) вимог найманих працівників, профспілки» від 17.11.2008  № 126.

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді