Збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю

З 1 вересня 2014 року збільшать мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб, які до набуття статусу безробітного отримували низьку зарплату

Таке рішення наприкінці липня було ухвалено правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. З 1 вересня 2014 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб , які до набуття статусу безробітного отримували низьку зарплату, збільшиться з 937 грн. до 974 грн. і становитиме 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (замість 76,9%).

«Підвищений розмір допомоги по безробіттю отримають понад 120 тис. безробітних. Це крок до наближення мінімальних гарантій по безробіттю до прожиткового мінімуму»,– відзначив директор Державного центру зайнятості Юрій Харченко.

«Ми маємо робити все можливе для забезпечення зростання соціальних гарантій для громадян України»,– наголосив Голова правління Фонду Сергій Кондрюк.

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
15525

Фізіогноміка — сучасний нетрадиційний метод підбору персоналу

Сьогодні до нетрадиційних методів добору працівників вдається все більше роботодавців. Застосування новітніх підходів до підбору персоналу стає ключовим фактором успіху. Не ризикуйте своїм майбутнім, наймаючи випадкових людей, зробіть ставку на професіоналів, які допоможуть вам досягти амбітних цілей.
85

Гнучка форма зайнятості: адаптація до реалій ринку праці

Гнучка форма зайнятості — це один із зручних варіантів працевлаштування як для роботодавця, так і для працівника. Сучасні умови в Україні та необхідність виїзду за кордон значної кількості громадян працездатного віку спонукають до поширення гнучкої зайнятості, яка передбачає «розмивання» основних стандартів трудових правовідносин
96

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512439

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
29913

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді