Мінфіном внесено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон

Положення Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 № 59 (далі — Інструкція), приведені у відповідність із постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» (далі — Постанова № 98)

Так, задля приведення у відповідність до норм Постанови № 98 в Інструкції слова «дипломатичних установ України, які перебувають за кордоном у довгостроковому відрядженні» замінені словами «дипломатичної служби України, які направлені у довготермінове відрядження».

У зв’язку із впровадженням електронних документів на залізничному транспорті до Інструкції внесено доповнення до пунктів 12 розділу ІІ «Порядок відрядження в межах України» та 11 розділу ІІІ «Порядок відрядження за кордон» щодо підстав для відшкодування витрат на придбання електронного проїзного/перевізного документа на проїзд залізничним транспортом.

Передбачається, що у разі використання електронного проїзного/перевізного документа на поїзд підставою для відшкодування витрат на його придбання буде роздрукований на паперовому носії посадочний документ; у разі перевезення багажу — перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги — документ на послуги; у разі повернення електронного документа — роздрукований на паперовому носії документ на повернення.

В Інструкції зазначається про можливість перевірки наявності та статусу електронного проїзного документа на офіційному веб-сайті Укрзалізниці (http://www.uz.gov.ua/) (у разі необхідності перевірки фінансовою службою підприємства, установи чи організації, що направила працівника у службове відрядження,достовірності даних електронного документа).

Також в Інструкції уточнюється розмір відшкодування добових витрат працівникам, які перебувають за кордоном тривалий строк та щомісяця отримують виплати в іноземній валюті, а саме:

державним службовцям, які перебувають за кордоном тривалий строк і отримують заробітну плату в іноземній валюті, та працівникам закордонних дипломатичних установ України у разі відрядження в межах держави перебування строком на одну добу виплачується 40 відсотків визначеної для відповідної держави суми добових витрат;

працівникам закордонних дипломатичних установ України, які є акредитованими в кількох державах, при відрядженні до інших держав акредитації (які не є державою перебування) виплачується 100 відсотків визначеної для відповідної держави суми добових витрат.

Наказ набув чинності 30 серпня 2013 року.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді