Мін’юст пропонує внести зміни до порядку організації проведення спецперевірки щодо осіб, які претендують на посади державних службовців

Кабінет Міністрів України 28.08.2013 схвалив розроблений Міністерством юстиції проект Указу Президента України «Про внесення змін до Указу Президента України від 25 січня 2012 року № 33»

Проект розроблено з метою приведення Указу Президента «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування» від 25.01.2013 № 33/2012 у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики» від 14.05.2013 № 224-VII.

Запропоновані зміни стосуються встановлення механізму одержання інформації про попередню спеціальну перевірку щодо особи, стосовно якої така перевірка проводилася раніше.

Зокрема, пропонується встановити, що орган, на посаду в якому претендує особа, запитуватиме за останнім місцем роботи особи, де стосовно неї проводилася спеціальна перевірка, копію довідки про результати такої перевірки.

Крім того, передбачається удосконалення процедури опрацювання результатів проведення спеціальної перевірки та конкретизації рішень за її наслідками.

Так, з метою недопущення формальних відмов у прийнятті на службу особам у зв’язку з технічними помилками у поданій декларації чи автобіографії, передбачено право претендента на службу надати пояснення щодо виявлених розбіжностей у декларації та автобіографії, або виправити такі розбіжності. Водночас підставами для відмови у прийнятті на службу за результатами перевірки пропонується визначити виявлену невідповідність претендента на посаду встановленим законодавством вимогам, а також встановлення із врахуванням одержаних пояснень факту подання ним підроблених документів або неправдивих відомостей.

Запропоновані зміни сприятимуть вдосконаленню процедури проведення спеціальної перевірки, а відтак — механізму добору кадрів на службу в державних органах та органах місцевого самоврядування.

При підготовці використано інформаційне повідомлення Міністерства юстиції України

(http://www.minjust.gov.ua/)

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45375

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33554

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22415

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді