Нацдержслужба уточнила перелік документів, що кандидат на держслужбу подає на конкурс

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, не подають посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою, якщо оголошення про проведення конкурсу оприлюднене до 01.05.2017.

Національне агентство України з питань державної служби (лист від 05.04.2017 № 25-р/з) нагадує, що особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, подає в установленому порядку до конкурсної комісії такі документи:

  • копію паспорта громадянина України;
  • письмову заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі;
  • письмову заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади» від 16.09.2014 № 1682-VII (далі — Закон № 1682), та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до Закону № 1682;
  • копію (копії) документа (документів) про освіту;
  • посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою;
  • заповнену особову картку встановленого зразка;
  • у разі проведення закритого конкурсу — інші документи для підтвердження відповідності умовам конкурсу;
  • декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік (ст. 25 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889).

Пункт 5 частини 1 статті 25 Закону № 889 набув чинності з 01.05.2017 (п. 1 розд. XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 889).

У рішенні Конституційного Суду України від 09.02.1999 по справі № 1-7/99 (справа про зворотну дію в часі законів та інших нормативно-правових актів) визначено, що дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

Нацдержслужба роз’яснює, якщо оголошення про проведення конкурсу оприлюднене до 01.05.2017 та строк подання документів закінчується після 01.05.2017, то для участі у конкурсі не потрібно подавати посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

А також читайте у е-журналі «Кадровик-01»:

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64041

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40278

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563673

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44280

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43378

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді