Розширено перелік документів для визнання МОН документів про вищу духовну освіту

Державне визнання документа про науковий ступінь (вчене звання), виданих вищими духовними навчальними закладами, здійснюватиме МОН за клопотанням з основного місця роботи особи, релігійного центру (управління) або особи

Постановою КМУ від 09.08.2017 № 595 унесено зміни до Порядку державного визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами, затвердженого постановою КМУ від 19.08.2015 № 652 (далі — Порядок № 652).

До Переліку документів, які необхідно подати до МОН для визнання документу про вищу духовну освіту доповнено:

  • копією документа про повну загальну середню освіту;
  • копією документа про раніше здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти, на основі якого здобувалася вища духовна освіта (за наявності).

Окрім того, з клопотанням про визнання документу про науковий ступінь (вчене звання), виданих вищими духовними навчальними закладами до МОН може звернутись з клопотанням роботодавець (основне місце роботи), релігійний центр або сама особа. До цього ці питання МОН розглядало лише за заявою власника документа.

У Порядку № 652 також уточнено перелік документів, які необхідно додати до клопотання.

Після прийняття рішення про державне визнання документа МОН видаватиме:

  • свідоцтво про державне визнання документа про науковий ступінь;
  • свідоцтво про державне визнання документа про вчене звання.

Інформацію про ці документи вноситимуть до Реєстру документів про вищу освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
158863

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5746

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
66

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16349

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126617

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді