Порядок проведення конкурсу на державну службу змінено

За наявності електронного підпису документи для участі в конкурсі можна подати в електронному вигляді.

Кабінет Міністрів України постановою від 18.08.2017 № 648 виклав у новій редакції Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби (далі — Порядок).

Читайте також:

Оновлений Порядок передбачає, що інформація про проведення конкурсу оприлюднюватиметься на Єдиному порталі вакансій державної служби НАДС. Подаватимуть документи для участі у конкурсі претенденти також через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС. Утім, ці норми почнуть діяти після початку функціонування відповідної компоненти програмно-технічного забезпечення Порталу.

Також уточнено умови, коли документи, надіслані кандидатом поштою, не розглядають, зокрема, у випадках:

  • надіслання поштою після закінчення строку подання;
  • надіслання поштою протягом установленого строку подання та надходження до державного органу менше ніж за 3 робочі дні до дати проведення конкурсу.

При проведенні конкурсу на зайняття посад категорії «А» обов’язковою умовою є відеофіксація, у т. ч. з одночасною трансляцією в режимі реального часу. Конкурсна комісія може прийняти рішення й про відеофіксацію проведення конкурсу на зайняття посад категорій «Б» та «В».

Оновлений Порядок визначив, що тестування кандидатів має проводитися в присутності не менше 3 членів конкурсної комісії. За попередньою редакцією Порядку на тестуванні мали бути присутні не менше як дві третини членів конкурсної комісії.

А от оцінювання професійної компетентності кандидатів при розв’язуванні ситуаційних завдань проводитимуть на засіданні комісії за умови присутності не менше ніж двох третин її членів.

Про результати конкурсу кожного кандидата мають повідомити письмово (поштою або засобами електронного зв’язку) протягом 5 днів з дня оприлюднення результатів конкурсу.

Окремим розділом Порядку визначено особливості проведення конкурсу на зайняття посад фахівців з питань реформ.

Оновлена редакція Порядку діє з 30.08.2017.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64086

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40285

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563772

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44292

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43389

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді