МОЗ планує скасувати обов’язкові медогляди для держслужбовців

Наразі проект наказу на погодженні в Нацдержслужбі та ДУС

В. о. Міністра охорони здоров’я України У. Супрун на сторінці Facebook повідомила про плани МОЗ скасувати щорічні профілактичні медогляди в держслужбовців. «За умови узгодження документу з Національним агентством України з питань державної служби та Державним управлінням справами, ми позбавимося ще одного бюрократичного бар'єру. Державні службовці зможуть вільно, як і всі інші, консультуватися щодо стану здоров’я у свого сімейного лікаря та проходити справді потрібні обстеження» — написала У. Супрун.

В. о. Міністра нагадала, що з 2003 року всі держслужбовці мали проходити щорічні медогляди у медзакладах, до яких приписана їхня установа. Під цей наказ підпадають спеціалісти Адміністрації Президента, Секретаріату ВРУ, апарату Кабміну, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, працівники місцевих державних адміністрацій.

Утім, в коментарях до посту У. Супрун держслужбовці, які іноді мають досить значний стаж державної служби здивовані такою увагою до цього нормативно-правового акту, оскільки за весь час служби в державних органах жодного разу не проходили профілактичних медоглядів.

За інформацією в. о. Міністра охорони здоров’я України

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Виробничий календар 2024

Діє Закон, що продовжує воєнний стан до 12 серпня. Скачайте виробничий календар на 2024 рік для п’ятиденки та шестиденки, оновлений провідним експертом із трудового законодавства — Оленою Петровською.
89159

Наказ про призначення уповноваженої особи

Існує декілька способів призначити уповноважену особу із закупівель. Якщо на вашому підприємстві вирішили доручити додаткові обов’язки уповноваженої особи із закупівель штатному працівнику або призначити Уповноваженого за суміщенням, стануть у пригоді зразки відповідних наказів за ДСТУ 4163:2020. Скачайте їх зі статті
38084

Заява на відпустку за власний рахунок

Працівник написав «заява за свій рахунок» або «заява на відпустку за власний рахунок на період війни». Поясніть, що потрібно дотриматись мови закону та переписати заяву на відпустку без збереження заробітної плати. Зразок заяви скачайте у статті та надайте працівнику для прикладу. Поясніть, що відпустки без збереження заробітної плати є різних видів. У деяких випадках надавати чи ні таку відпустку залежить від роботодавця.
201592

Відпустка за сумісництвом: тривалість, види та порядок надання

Законодавство гарантує право сумісникам отримувати щорічну відпустку і за основним місцем роботи, і за сумісництвом. Який порядок надання відпустки суміснику, чи можлива відпустка за сумісництвом на одному підприємстві, чи вносити сумісників до графіка відпусток, чи передбачає законодавство відпустку на дітей суміснику — розкажемо у статті.
57455

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді