В учасників бойових дій — нові посвідчення

Уряд затвердив нові зразки посвідчень ветеранів війни.

КМУ постановою від 22.08.2018 № 632 (далі — Постанова № 632) уніс зміни до постанов від 12.05.1994 № 302 і від 02.01.1995 № 1 та затвердив нові зразки:

  • посвідчення учасника бойових дій;
  • посвідчення учасника війни;
  • посвідчення члена сім’ї загиблого;
  • бланку-вкладки до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни II - III груп із числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше.

Посвідчення, видані раніше, замінювати на нові не потрібно.
Посвідчення з написом «Посвідчення інваліда війни», видані до набрання чинності Постановою № 632, є дійсними протягом строку, на який їх видано.
Посвідчення — підстава для надання пільг у сфері праці.
В учасників бойових дій — нові посвідчення Дізнайтеся, на які пільги мають право учасники бойових дій та інші категорії ветеранів війни.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Кадрові звіти 2025

Кадрові звіти 2025 року є важливою частиною управлінського обліку на підприємствах і допомагають моніторити та аналізувати різні аспекти управління персоналом. Які кадрові звіти складати у 2025 році та як це робити — читайте у статті.
160

Типова форма П-2 «Особова картка працівника»

Особова картка — основний обліковий документ будь-якого працівника. Для зручності ведення документації затверджена типова форма П-2 (особова картка працівника), що є прикладом уніфікації первинного обліку. Для чого потрібна форма П-2? Які особливості заповнення передбачає бланк П-2 (особова картка працівника)? Чи заповнюється картка П-2 для сумісників? Відповіді на ці питання — у статті.
14547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді