Інструкція з діловодства має бути на кожному підприємстві

Інструкція з діловодства – обов’язковий нормативний акт підприємства, що регламентує зміст та організацію процесів з діловодства

Інструкція з діловодства – обов’язковий нормативний акт підприємства, що регламентує зміст та організацію процесів з діловодства (п. 2 розділу І Правил № 1000/5).

Інструкція з діловодства має бути на кожному підприємстві!

Підприємства організовують діловодство відповідно до затвердженої інструкції з діловодства (п. 6 розділу І Правил № 1000/5).


 

Хто розробляє інструкцію з діловодства на підприємстві?

Служба діловодства (відділ діловодства, канцелярія, загальний відділ тощо) за участі інших підрозділів, що займаються документуванням управлінської діяльності (відділ кадрів, організаційний відділ, за потреби — бухгалтерія).

За відсутності окремого підрозділу функції служби діловодства виконують окремі працівники – секретар, помічник керівника, офіс-адміністратор тощо. Ці функції обов’язково закріплюють у посадових інструкціях.

Примірна Інструкція з діловодства для організації недержавного сектору економіки вже розроблена і розміщена в КОЗА Онлайн: кадри — онлайн-сервісі для кадровиків, помічників керівника та секретарів.

Замовити доступ до програми дуже легко:

  • зателефонуйте до Видавництва: 044 586 56 06 і наші менеджери допоможуть
  • або просто роздрукуйте і оплатіть рахунок на передплату!

Більше про те, як розробити і ввести і дію Вашу Інструкцію з діловодства, читайте в журналі «Довідник секретаря та офіс-менеджера».


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡



⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова інструкція з діловодства в органах місцевого самоврядування

Інструкція з діловодства закріплює систему діловодства, яка склалася в тій чи іншій конкретній установі, зокрема, в місцевій раді. Детально про порядок підготовки та затвердження інструкції з діловодства, її структуру і призначення та про особливості організації електронного документообігу читайте у статті
35362

Інструкція з кадрового діловодства

Діловодство — це сукупність процесів, що забезпечують документування управлінської інформації та організування роботи зі службовими документами.
54493

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді