Кабмін знову змінив порядок конкурсу на держслужбу

Визначили порядок перевірки інформації, яку подали кандидати для участі у конкурсі


КМУ постановою від 28.10.2019 № 888 уніс чергові зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2016 № 246 (далі — № 246).

Тестування на зайняття посад категорії «А», посад категорій «Б» і «В» у державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, проводитимуть у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби.

Кабмін знову змінив порядок конкурсу на держслужбу

Особова картка державного службовця: заповнюємо без помилок

Визначено, як тестуватимуть кандидатів на зайняття посад категорії «А» на знання іноземної мови.

Порядок № 246 доповнили пунктом 20-1, який встановлює порядок перевірки інформації, що подали кандидати для участі у конкурсі. Інформацію розглядатиме спеціальний структурний підрозділ НАДС або служба управління персоналом державного органу, в якому проводитимуть конкурс.

Кандидата не допускають до перевірки володіння іноземною мовою (на зайняття посад категорії «А») або проходження тестування (на зайняття посад категорій «Б» і «В»), якщо він:

  • не подав необхідну інформацію;
  • подав недостовірну інформацію щодо кваліфікаційних вимог до освіти та/або досвіду роботи;
  • неправильно заповнив заяву або резюме.
Уряд спростив умови проведення конкурсу на держслужбуКолеги цікавляться, як надати допомогу на оздоровлення держслужбовцям

Про результати розгляду інформації, поданої кандидатами для участі у конкурсі, його повідомляють не пізніше ніж протягом трьох робочих днів з дня надходження такої інформації. Порядок повідомлення регулює пункт 17 Порядку № 246.

Також уточнили, як визначати переможця конкурсу. Для цього проводить співбесіду з кожним кандидатом, визначеним конкурсною комісією:

  • суб’єкт призначення — на зайняття посад категорії «А» та посад категорії «Б», які здійснюють повноваження керівників державної служби в державних органах;
  • керівник державної служби або уповноважена ним особа — на зайняття інших посад категорій «Б» і «В».

Після проведення співбесіди суб’єкт призначення (керівник державної служби) приймає рішення про визначення переможця (переможців) конкурсу або про його (їх) відсутність. Рішення оформлюють наказом (розпорядженням) або протокольним рішенням.

Спеціальний структурний підрозділ НАДС або служба управління персоналом протягом одного робочого дня після отримання інформації про рішення суб’єкта призначення (керівника державної служби) повідомляє про таке рішення кандидатам, з якими проводилася співбесіда.

Кабмін знову змінив порядок конкурсу на держслужбуДізнайтеся, як та на скільки надавати додаткову відпустка держслужбовцям

Оновили зразки документів:

  • зведена відомість середніх балів;
  • попередня зведена відомість середніх балів.

Перенесення робочих днів 2020! Дедлайн оформлення 06.11.2019


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63925

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40238

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
562956

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44242

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді