Як секретарю підбити підсумки 2019 і спланувати рік прийдешній

Осінь закінчується. На порозі — зима. Не встигнете й оком змигнути, вже й новорічні свята. Вдало завершити 2019 рік та вчасно підготувалися до Нового року допоможе Довідник секретаря та офіс менеджера. На вас чекають зразки документів, відповіді на найболючіші запитання колег, пам’ятки та фахові статті.

Як секретарю підбити підсумки 2019 і спланувати рік прийдешній

Організовуємо документообіг

Складіть Положення про експертну комісію за новими правилами або оновіть чинне

Щоб знищити застарілі документи, вам потрібна експертна комісія. Лише цей орган ухвалює рішення про знищення. Щоб створити комісію, складіть два обов’язкових документи — наказ і положення про комісію. Ви легко впораєтеся із цим завданням за готовими зразками, що розробив для вас експерт. Зразки ґрунтуються на нових Методрекомендаціях, ухвалених цьогоріч Укрдержархівом.

Як відбивати в номенклатурі та формувати у справи документи з грифом «Для службового користування»

Запитуйте — відповідаємо

Пропущено рядок у трудовій книжці — чим заповнити

У трудовій книжці помилково пропущено рядок між записами, але порядковий номер записів не порушено. Як бути в такому разі? Чим заповнити порожній рядок? Чи штрафують за порожні рядки у трудовій? Розкажемо у статті.

Практикум

Чи правильно ви ознайомлюєте працівників із документами? Тест для секретаря

Допомагаємо керівнику

А ви підготувалися до нового року? Покроковий план для помічника керівника

Секретар і керівник

Почніть у листопаді підбивати підсумки і планувати рік прийдешній

Листопад — особливий період для помічника керівника, адміністративного менеджера. Це час проаналузувати успіхи та невдачі поточного року, а ще — окинути оком рік, що розпочнеться невдовзі.

Навіть якщо ваше підприємство ще не запровадило таку систему, проведіть самооцінювання. Так розумітимете, на якій стадії професійного розвитку перебуваєте зараз і що треба підтягнути.

Проштрафилися перед босом? Як зрозуміти реакцію шефа і зняти його роздратування

Помилки на роботі не зіпсують вашої репутації та стосунків із шефом, якщо застосуєте психологічні техніки. Для цього вам не знадобиться спеціальна освіта. Достатньо залучити логіку і спостережливість. У цій статті — прості інструменти, які допоможуть визначити, чи не змінив шеф ставлення до вас, і вибудувати грамотну стратегію відповідної поведінки.

Забезпечуємо роботу офісу

Як зменшити витрати паперу в офісі

Працівники не економлять паперу. Інформацію роздруковують у колосальних обсягах. Більшість роздруківок потрапляє у смітник. Як зменшити витрати? Рішення у статті.

Роздрукуйте Пам’ятку і повісьте біля принтера

Як секретарю підбити підсумки 2019 і спланувати рік прийдешній

СКАЧАТИ

Діловий етикет

Новорічні подарунки для колег і партнерів: ідеї та етикет

2020-й — рік Білого Металевого Щура. Ця стаття допоможе вам дібрати недорогі, але оригінальні й актуальні в цьому сезоні подарунки для вашого керівника, презенти від компанії для працівників та бізнес-партнерів, а також дотримати етикету дарування.

Недоречні подарунки ➤

Ділова українська

Цікавинки про прикметник

У вересневому номері журналу ви почали опановувати прикметники. У фокусі цієї статті — утворення нових прикметників, чергування приголосних та інші правила правопису. Опануйте їх і не припускайтеся помилок.

Професійний розвиток

Як секретарю зробити кар’єру в своїй компанії

Ви вже кілька років працюєте помічником і хочете йти далі: у межах професії чи поруч? Ваше підприємство вас цілком улаштовує? Ця стаття підкаже, як можна розвиватися в межах підприємства, де працюєте зараз.

Дійте на випередження, або Як боротися з професійним вигорянням

Робота вже не приносить задоволення? Завдання виконуєте машинально, без ентузіазму? Морально і фізично виснажені? Це професійне вигоряння. Які стадії цієї хвороби? Як її подолати? Відповіді — у статті.

10 настанов для профілактики емоційного вигоряння

Працюємо із задоволенням

Як працелюбу позбутися стресу

Робота помічника директора іноді безжальна. Плани, дедлайни і щільний графік нашаровуються на звичайний робочий стрес і можуть зробити одну невдалу телефонну розмову, неправильно набраний номер або безневинну репліку колеги спусковим гачком емоційного вибуху.

Припиніть безцільно гортати стрічку новин або годинами сидіти перед телевізором, щоб зняти стрес. Замість цього перезавантажте тіло і мозок за чотири хвилини за допомогою однієї з методик.

Імідж та стиль

Чекати на Чорну п’ятницю чи купувати цілий рік: секрети вигідного шопінгу

Очікуєте на Чорну п’ятницю? Будь-що прагнете за прийнятною ціною оновити гардероб? Не дає спокою думка, скільки триватиме розпродаж і де продають речі зі знижками постійно? Поради експерта допоможуть уникнути пасток такого шопінгу. Тоді його результати радуватимуть вас, а не посядуть важким тягарем у шафі.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Особова справа працівника: правила та порядок формування

Особова справа — це сукупність документів, в яких відображені відомості про трудову діяльність особи та її біографічні дані. Зокрема, про освіту, військову службу, сімейний стан, державні відзнаки та інше. Законодавство регламентує правила формування особової справи працівника. Правила ведення особових справ та поради експертів вбережуть вас від помилок і зайвої роботи.
124112

Журнал реєстрації наказів з кадрових питань

Уся робота з наказами, особливості їх опрацювання, формування у справи, зберігання залежить від того, до якого виду належить наказ. Про всі тонкощі читайте у статті.
129212

Зразок та бланк довідки з місця роботи

Довідку з місця роботи роботодавець зобов’язаний видати на прохання працівника. Складаючи таку довідку, дотримайтесь законодавчих рекомендацій та скористайтеся зразком за ДСТУ 4163:2020
537985

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді