У е-декларантів є лише 10 днів, щоб повідомити про валютний рахунок

НАЗК роз’яснив, як повідомити про відкриття банківських рахунків за кордоном


Національне агентство з питань запобігання корупції (далі — НАЗК) спільно з Українською школою урядування наразі проводять низку регіональних тренінгів для уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування. Цього тижня тренінг проходив в Українській школі урядування у Києві.

У е-декларантів є лише 10 днів, щоб повідомити про валютний рахунок

Під час його проведення представники НАЗК роз’яснили, що стаття 52 Закону України «Про запобігання корупції» зобов’язує посадових осіб повідомляти НАЗК не тільки про особисті валютні рахунки у закордонних банках, а й про рахунки членів їх сімей. Приміром, про рахунки відкриті для дітей, які навчаються за кордоном. В повідомленні необхідно зазначити номер рахунку та місцезнаходження банку-нерезидента. Строк повідомлення — 10 днів.

Типові помилки у е-деклараціях: чек-ліст

Представники НАЗК також нагадали, що у розумінні Закону членами сім’ї декларанта вважають не тільки подружжя та неповнолітніх дітей незалежно від спільного проживання. До членів сім’ї також відносять будь-яких осіб, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом та мають з декларантом взаємні права і обов’язки.

За інформацією НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5740

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16340

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126408

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45639

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді