Держслужбовці зможуть переводитися до ОМС без конкурсу

У ВРУ погодились з профспілкою та вносять до законопроекту № 2260 поправку, яка дозволить державним службовцям переводитись на службу в ОМС без конкурсу.

Держслужбовці зможуть переводитися до ОМС без конкурсу

Профспілка працівників державних установ України продовжує брати участь у розгляді проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України» (законопроект № 2260) з метою захисту трудових прав державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.


02.12.2019 відбулось засідання підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. На засідання розглядали пропозиції до другого читання законопроекту № 2260.

Профспілка відстояла свою пропозицію до Законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про державну службу». Законопроект доповнять нормою, за якою державного службовця, звільненого на підставі пунктів 1 та 1-1 частини 1 статті 87 Закону України «Про державну службу», протягом шести місяців з дня звільнення за рішенням відповідно сільського, селищного, міського голови, голови районної у місті ради, обласної ради можна призначити на посаду служби в органах місцевого самоврядування без обов’язкового проведення конкурсу. Умова — його професійна компетентність відповідає кваліфікаційним вимогам до відповідної посади.

➤➤ Кабмін втретє за три місяці змінив порядок проведення конкурсу на держслужбу

Це не всі зауваження профспілки до Законопроекту № 2260. Тож і надалі профспілки прийматимуть активну участь у роботі комітету ВРУ та вимагатимуть скасування дискримінаційних змін в законодавстві про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування.

За інформацією профспілки працівників державних установ України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64133

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40299

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
564028

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44317

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43408

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді