Міністерство соціальної політики України наказом від 07.08.2015 № 815 змінило форму та строки подання звіту № 1-ПА «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні та здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців».
У новій формі звіту розширено зміст розділу І про працевлаштування громадян за кордоном, який заповнюється суб’єктами господарювання, які мають ліцензію з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. В цьому розділі відображатиметься інформація про кількість працевлаштованих громадян за кордоном у звітному році за країнами працевлаштування, статтю, віковими групами, рівнем освіти, тривалістю роботи, видами економічної діяльності та професійними групами. В попередній формі звіту зазначалась лише загальна кількість громадян, працевлаштованих за кордоном.
В розділі ІІ відображатиметься інформація про кількість працевлаштованих в Україні громадян відповідно до професій (посад) за класифікатором професій (ДК 003:2010) та розміру заробітної плати, включаючи додаткові матеріальні заохочення.
Розділ ІІІ форми № 1-ПА залишено без змін. В цьому розділі відображатиметься інформація про кількість громадян, направлених на роботу суб’єктом господарювання у звітному році відповідно до укладених трудових договорів, а також кількість роботодавців (включаючи фізичних осіб), у яких працювали такі особи у звітному році.
Нагадаємо, що звіт за формою № 1-ПА подають суб’єкти господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єкти господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців не пізніше 15 січня після звітного року районним, міським, міськрайонним, районним у містах органам державної служби зайнятості за місцем здійснення діяльності. Якщо останній день строку попадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подачі звіту є перший після нього робочий день.
Підготувала Ольга Савченко,
редактор-експерт «Експертус Кадри»