Уряд визначив умови оплати праці державних службовців у 2020 році

Також визначено категорії та підкатегорії посад державної служби замість груп оплати праці

Уряд визначив умови оплати праці державних службовців у 2020 році

КМУ постановою від 15.01.2020 № 16 (далі — Постанова № 16) уніс зміни до постанови КМУ «Питання оплати праці працівників державних органів» від 18.01.2017 № 15.

Постанова № 16 затвердила:

  • схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році;
  • перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних категорій та підкатегорій.

Маємо такий розподіл посад за категоріями і підкатегоріями:

  • категорія «А» — підкатегорії «А1» та «А2»;
  • категорія «Б» — підкатегорії «Б1», «Б2», «Б3»;
  • категорія «В» — підкатегорії «В1», «В2», «В3».

Розміри посадових окладів 2020 за тарифною сіткою

Посадові оклади на посадах державної служби підкатегорії В3 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становлять два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01.01.2020.

Розмір посадового окладу спеціаліста державного органу:

  • Апарату РВУ, Секретаріату КМУ, Офісу Президента України, апаратів (секретаріатів) РНБО, Рахункової палати, КСУ, Офісу Генерального прокурора, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення — 8200 грн;
  • міністерства, центрального органу виконавчої влади із спеціальним статусом, який встановлений законом — 7800 грн;
  • інших державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України — 6300 грн;
  • юрисдикція якого поширюється на територію АРК, однієї або кількох областей, міст Києва та Севастополя — 4230 грн;
  • юрисдикція якого поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення — 4204 грн.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 01.01.2020.

Ольга Догадіна

провідний експерт Експертус: Кадри

Штрафи 2022

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5742

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23579

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102612

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249227

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді