Постанова КМУ призведе до звільнення 20 тисяч педагогів та закриття 3 тисяч шкіл: Профспілка проти

Профспілка працівників освіти і науки України розглянула проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».

Постанова КМУ призведе до звільнення 20 тисяч педагогів та закриття 3000 шкіл: Профспілка проти

Яка норма робочого часу для вчителя ➤

Профспілка наголошує, що на погодження та розгляд освітянської спілки зазначений проєкт не надходив. Відповідно до цього спрямовано лист до СПО об’єднань профспілок.

Профспілка категорично не погоджується з запропонованими змінами, що за рахунок субвенції не здійснюється:

  • з 1 вересня 2020 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 30 осіб;
  • з 1 вересня 2021 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 40 осіб;
  • з 1 вересня 2022 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 50 осіб.

Постанова КМУ призведе до звільнення 20 тисяч педагогів та закриття 3000 шкіл: Профспілка протиКадровики запитують, чи можна водіям шкільних автобусів ставити простій і на час канікул

Профспілка освітян зазначила на своїй офіційній сторінці, що такі пропозиції міністерство намагається провести не вперше. Була спроба зробити через законопроєкт № 2144 від 16.09.2019, а також у проєкті закону «Про повну загальну середню освіту» № 0901, прийняття яких вдалося не допустити і ВРУ не було підтримано.

Профспілка акцентує, що скасування державного субсидіювання здобуття повної загальної середньої освіти призведе до закриття впродовж трьох років 3427 шкіл, у кожній з яких працює щонайменше 5-6 вчителів. Отже, втратять роботу близько 20 тисяч педагогів, збільшиться кількість безробітних, серед яких висококваліфіковані педагоги.

Профспілка вимагає відхилення зазначеного проєкту постанови КМУ.

За інформацією Профспілки працівників освіти і науки України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5741

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16342

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126409

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45640

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді