Кого з роботодавців Сумщини незабаром перевірять

На перевірки з праці слід чекати підприємствам у сферах будівництва, торгівлі, транспорту, тимчасового розміщення та організації харчування, сільського господарства та кур’єрської діяльності.

Кого з роботодавців Сумщини незабаром перевірять

Як спрогнозувати візит інспектора праці

У Сумах відбулась нарада з представниками регіональних структур Держпраці. Участь у заході взяла заступник начальника Управління Держпраці у Сумській області Наталія Антоненко.

У січні-лютому на Сумщині проводили роз’яснювальну роботу серед населення та роботодавців щодо обов’язковості офіційного оформлення трудових відносин.

У межах інформаційної кампанії під особливу увагу контролюючих органів потрапили суб’єкти господарювання у сферах будівництва, торгівлі, транспорту, тимчасового розміщення та організації харчування, сільського господарства та кур’єрської діяльності.

Превентивні заходи проходитимуть і надалі. У них беруть участь регіональні представники Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Держпраці, Державної служби зайнятості та Національної поліції. Мета — детінізація зайнятості населення у Сумській області.

Нагадаємо, що інформаційна робота — це частина інспекційної кампанії, що охопила усю країну. Кампанію контролюючі органи проводять на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20. Головна мета кампанії — творити цивілізовані умови роботи працівникам та забезпечити їх легальне працевлаштування. Перевірки проходять за оновленим порядком, що діє з 31.2.2020.

За інформацією Держпраці протягом 2020 року Держпраці проводитиме інформаційні та інспекційні кампанії в галузі сільського господарства, будівництва, транспорту та кур’єрської діяльності.

Якщо під час інспектування знайдуть порушення, роботодавця оштрафують. Добра новина — штрафи зменшили з 20.02.2020.

Штрафи 2020: кого, за що і на скільки каратимуть грошима ➤

Отже, роботодавцям Сумщини слід чекати на інспектування, що йдуть слідом за роз’яснювальними заходами.

За інформацією Держпраці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27187

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10137

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26994

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді