Зміни у порядку повідомлення про прийняття працівників на роботу

Повідомляти податкову службу про прийняття керівника підприємства на роботу більше не потрібно

Зміни у порядку повідомлення про прийняття працівників на роботу

Нарешті з’явився текст постанови Уряду від 12.02.2020 № 188. Цей документ змінив Порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затверджений постановою КМУ від 17.06.2015 № 413.

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації вважатимуть відомості, що отримали органи Державної податкової служби з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Очікувані зміни пов’язані з тим, що керівник підприємства ніяк не міг повідомити податкову про своє прийняття на роботу до того, як вступить на посаду. До того ж, ДПС отримувала цю інформацію з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Ірина Житкова

керівник групи експертів Експертус Кадри

Штрафи 2022

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16340

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163639

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді