Що Уряд та МОЗ роблять для запобігання коронавірусу

Прем’єр-міністр та Міністр охорони здоров'я України звернулися до громадян щодо ключових рішеннь, які спрямовані на протидію поширенню коронавірусної інфекції.

Що Уряд та МОЗ роблять для запобігання коронавірусу

«Крок номер один — це запровадження карантину із завтрашнього дня в дитячих, середніх та вищих навчальних закладах. Це запровадження обмежень на організацію масових заходів в кількості до 200 людей, крім заходів крайньої державної необхідності», — сказав Прем’єр-міністр.


За словами Голови Уряду, була прийнята й низка економічних рішень.

Водночас, для українських виробників заборонений експорт засобів індивідуального захисту (далі — ЗІЗ) вітчизняного виробництва. Можливість експортування буде відновлена після того, як буде закрита внутрішня потреба України в ЗІЗ.

«Для цих підприємств за рахунок коштів резервного фонду буде проведено державне замовлення, щоби закрити поточні потреби та закрити тримісячний державний матеріально-технічний запас», — відзначив Денис Шмигаль.

Як оформляти документи за ДСТУ 4163:2020

Прем’єр-міністр акцентував на тому, що критично важливу роль у протистоянні поширенню вірусу є самоорганізація громадян у тих питаннях, на які Уряд не може впливати. Наприклад, стихійні ринки або година пік у метро.

Крім того, з метою запобігання занесенню та поширенню хвороби на території України Міністерство інфраструктури України ініціювало тимчасове припинення авіасполучення з Італією.

В свою чергу, Міністр охорони здоров'я України звернувся до громадян на офіційному порталі МОН із інформацією щодо подальшиих дій.

➤➤➤ Наказ про відпустку без збереження зарплати на період оголошення карантину в навчальних закладах через загрозу коронавірусу

«Світом шириться коронавірус COVID-19, це одна з найбільших епідемій в історії. Україна вживає усіх необхідних заходів, аби мінімізувати ризики розповсюдження інфекції на території держави.

Одним з найголовніших інструментів у цій боротьбі є масштабна інформаційна кампанія. Наше відомство розробило чіткий план дій для реагування на можливі випадки, оперативно надає актуальну статистику, рекомендації та інструкції для громадян, туристів та представників бізнесу; бореться із поширенням фейків.

Дуже важливе завдання сьогодні — не допустити паніки та забезпечити населення нашої країни усією необхідною інформацію щодо COVID-19. Я прошу вашої максимальної допомоги у розповсюдженні коректної інформації, яку ми публікуємо в наших офіційних каналах комунікації МОЗ України», — йдеться у тексті звернення Міністра охорони здоров'я України.

Як організувати роботу працівників із дітьми під час карантину

Також на порталі були опубліковані канали комунікації:

За матеріалами офіційного порталу Уряду та МОЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
48

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46118

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33707

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді