Конкурс на державну службу можна призупиняти через карантин: Уряд змінив Порядок конкурсу

Конкурс зупиняють наказом суб`єкта призначення або керівника державної служби.

Конкурс на державну службу можна призупиняти через карантин: Уряд змінив Порядок конкурсу

Особові справи державних службовців: ведемо правильно ⇗

На засіданні Уряду 17.03.2020 внесено зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25 березня 2016 р. № 246.

Зміни стосуються проведення конкурсів під час запровадженого в країні карантину. А саме:

1. У разі встановлення Кабінетом Міністрів України карантину відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» суб`єкт призначення або керівник державної служби має право зупинити проведення конкурсу, про що видає відповідний наказ/розпорядження.

2. Служба управління персоналом державного органу, в якому проводиться конкурс, не пізніше наступного робочого дня з дня прийняття відповідного рішення повідомляє про це кандидатів.

3. У разі зупинення конкурсу перебіг строків, визначених частиною п’ятою статті 23 Закону України «Про державну службу», зупиняється.

4. Про відновлення проведення конкурсу суб`єкт призначення або керівник державної служби видає відповідний наказ/розпорядження.

5. Служба управління персоналом державного органу, в якому проводиться конкурс, не пізніше наступного робочого з дня прийняття відповідного рішення повідомляє про це кандидатів.

Конкурс на державну службу можна призупиняти через карантин: Уряд змінив Порядок конкурсуУвага: Е-декларації у 2020 році особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, можуть подавати до 1 червня.

Раніше, 16.03.2020 НАДС надав рекомендації щодо проведення конкурсів в умовах карантину. Так, з метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції до стабілізації ситуації в Україні НАДС рекомендував:

  • утриматися від оголошення конкурсів на зайняття посад державної служби;
  • перенести, по можливості, проведення етапів оголошених конкурсів (проведення тестування, розв’язання ситуаційних завдань, проведення співбесід);
  • та/або забезпечити належними антисептичними та дезінфікуючими засобами осіб, які організовують проведення конкурсів чи беруть у них участь.

Скасування оголошених конкурсів положеннями Закону України «Про державну службу» не передбачено.

За інформацією НАДС

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63978

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40266

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563322

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44270

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді