Призовників на строкову службу не викликатимуть до військкоматів під час карантину

Призов поки що ніхто не скасовував. На час дії карантину військкомати призупинили лише окремі заходи призову на строкову військову службу.

Призовників на строкову службу не викликатимуть до військкоматів під час карантину

Про це повідомила Служба зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних Військ ЗС України у Facebook.

Міфи і правда про коронавірус

За розпорядженням Командувача Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Олександра Сирського військові комісаріати і територіальні центри комплектування та соціальної підтримки призупинили на час карантину заходи щодо призову громадян на строкову військову службу, пов’язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів. Призупинення — до окремого розпорядження.

Натомість військові комісаріати і територіальні центри комплектування та соціальної підтримки продовжують роботу з військово-обліковими документами та організовують протиепідемічні заходи.

Ірина Іванченко

шеф-редактор журналу «Кадровик-01», експертно-правової системи Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5550

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24488

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді