Як організувати роботу держоргану під час карантину: досвід ДФС

Коронавірус нещадний до всіх, незалежно від статків та посад. Однак, відповідальне ставлення до здоров’я працівників, забезпечення їх належними умовами праці та злагоджена робота колективу, допоможуть пройти крізь «випробування карантином». За оперативними даними, станом на 7 квітня 2020 року, в органах ДФС не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус SARS-CoV-2.

Як організувати роботу держоргану під час карантину: досвід ДФС

Як оформити дистанційну роботу держслужбовця

Державна фіскальна служба України налагодила роботу з метою недопущення випадків захворювання на COVID-19 серед працівників та інших громадян у такий спосіб:

  • скасовано проведення особистого прийому громадян;
  • обмежено доступ до адміністративних приміщень ДФС;
  • громадянам рекомендовано користуватись засобами електронного зв’язку:
    • для надсилання вхідної кореспонденції ([email protected], тел. (044) 247-35-54, (044) 481-48-38);
    • звернень громадян ([email protected])
    • запитів на отримання публічної інформації ([email protected]);
  • забезпечено можливість дистанційного проведення робочих нарад та засідань, зокрема, в режимі телефонного або відео-конференц зв’язку;
  • надано можливість всім співробітникам, за їх бажанням, реалізувати своє право на отримання щорічних відпусток та відпусток без збереження заробітної платина час карантину. Станом на 7 квітня 2020 року таким правом скористалось близько 50% працівників центрального апарату ДФС. Першочергово розглядаються заяви співробітників, які витрачають тривалий час на шлях до роботи громадським транспортом та/або мають хронічні захворювання.

Умови праці тих, хто продовжує виконувати службові обов’язки в приміщеннях органів ДФС:

  • всі співробітники, які перебувають на робочих місцях, забезпечені медичними масками;
  • в місцях загального користування встановлені дезінфекційні засоби організовано щоденний температурний скринінг працівників.
КОРОНАВІРУС. Коли потрібна захисна маскаСКАЧАЙТЕ пам'ятку для працівників

Особи з підвищеною температурою до роботи не допускаються та отримують рекомендації звернутись до лікаря.

  • в приміщеннях забезпечено санітарну обробку контактних поверхонь (дверей, двірних ручок, перил, підлоги, стін тощо);
  • працівники ДФС забезпечені спеціальними квитками для проїзду в громадському транспорті на період ведення обмежувальних заходів. Зокрема, в центральному апараті ДФС видано 236 таких квитків.
⇛ Зразок довідки про роботу на підприємстві критичної інфраструктури ⇚

Державна фіскальна служба нагадує, що чинні законодавчі обмеження не торкнулись діяльності слідчих та оперативних підрозділів органів ДФС. Тобто, податкова міліція продовжує виконувати свої завдання та забезпечує швидке, повне та неупереджене розслідування злочинів.

Водночас, керівникам територіальних підрозділів органів ДФС рекомендовано розглянути питання про доцільність перенесення непершочергових слідчих дій до закінчення проведення обмежувальних заходів. Та одночасно приділити особливу увагу порушенням, пов’язаним із виробництвом, обліком, зберіганням та транспортуванням підакцизної групи товарів – палива, спирту, алкогольних та тютюнових виробів.

За інформацією Державної фіскальної служби України

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
65264

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40672

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
579246

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44907

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді