6 причин для кадровика, бухгалтера та працівників непенсійного віку, щоб завантажити у смартфон додаток «Пенсійний фонд»

Скористайтесь вимушеними карантинними обмеженнями, щоб покращити цифрові навички та полегшити собі роботу вже сьогодні.

6 причин для кадровика, бухгалтера та працівників непенсійного віку, щоб завантажити у смартфон додаток «Пенсійний фонд»

Що робити кадровику, коли працівник досягнув пенсійного віку

Отже, за допомогою мобільного застосунку «Пенсійний фонд», не виходячи з дому, можна:

  • ознайомитись з інформацією щодо набутого страхового стажу, сплати роботодавцями страхових внесків;
  • переглядати інформацію в Електронному реєстрі листків непрацездатності та відомості про трудову діяльність;
  • скористатись послугою «Пенсійний калькулятор», який допоможе розрахувати майбутню пенсію за віком;
  • подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, в тому числі за принципом «в один дотик»;
  • переглянути інформацію електронної пенсійної справи (якщо Ви пенсіонер);
  • звертатись до Пенсійного фонду зі своїми запитаннями та отримувати на них відповіді.
6 причин для кадровика, бухгалтера та працівників непенсійного віку, щоб завантажити у смартфон додаток «Пенсійний фонд» Дізнайтеся, чи зобов’язаний роботодавець забезпечити працівників масками

Щоб завантажити мобільний додаток вам знадобиться смартфон або планшет із підключенням до мережі інтернет.

Алгоритм встановлення

  1. Знайдіть необхідну версію мобільного додатку для свого пристрою. Для операційних систем Android та IOS вони розміщені в Google Play та AppStore відповідно.
  2. Натисніть опцію «установити», щоб безкоштовно завантажити застосунок.
  3. Відкрийте його й оберіть зручний варіант входу в особистий кабінет.
6 причин для кадровика, бухгалтера та працівників непенсійного віку, щоб завантажити у смартфон додаток «Пенсійний фонд»

Як перевести вчителів-пенсіонерів на строкові трудові договори

Способи входу до «мобільного Пенсійного фонду»

  • За допомогою кваліфікованого електронного підпису. Для цього він має бути збереженим у Вашому телефоні. Також потрібно із запропонованого переліку вибрати акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), що видав електронний ключ, і залишити позначку: «фізична» або «юридична» особа.
  • За допомогою GovID. Коли обираєте цей спосіб, відкриється панель, де необхідно обрати із запропонованого переліку банк, у якому Ви обслуговуєтесь. Після цього слід введіть номер банківської картки. Далі на ваш телефон надійде смс-повідомлення з шістьма цифрами, які потрібно ввести у відповідне поле на екрані.
  • За допомогою електронного пенсійного посвідчення, якщо воно у Вас є.
  • Також можна увійти у додаток за допомогою реєстрації. Однак, для цього потрібно особисто відвідати Пенсійний фонд, де Вам видадуть логін і пароль. Проте, сьогодні це не на часі.

Після успішної реєстрації Вам відкриється перелік послуг, які можливо отримати через мобільний додаток «Пенсійний фонд».

6 причин для кадровика, бухгалтера та працівників непенсійного віку, щоб завантажити у смартфон додаток «Пенсійний фонд»Коли українці зможуть вийти на роботу. Прогноз Прем’єр-міністра

За інформацією Пенсійного фонду України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
120679

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45115

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121323

Посадова інструкція заступника директора: як скласти

Заступник директора — це та людина, яка може повністю взяти на себе повноваження керівника за його відсутності. Як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Відповіді знайдете у статті.
41063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді