Під час карантину конкурси на держслужбу не проводять

Аби призначити на посаду державної служби достатньо співбесіди. Однак маємо дочекатись постанови КМУ.

Під час карантину конкурси на держслужбу не проводять

Зміни в роботі держслужбовців під час карантину

НАДС нагадало, що ВРУ 13.04.2020 ухвалила Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (законопроєкт № 3279-д від 11.04.2020).

Закон передбачає, зокрема:

  • зупинення дії положень законів України «Про державну службу» та «Про центральні органи виконавчої влади» в частині проведення конкурсів на посади державної служби та призначення на посади державної служби за результатами конкурсу на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни;
  • можливість добору на посади державної служби шляхом проведення співбесід з визначеними суб’єктом призначення посадовими особами.

Призначити на посаду держслужби без конкурсу після співбесіди можна буде у встановленому КМУ порядку на період дії карантину. З таким держслужбовцем укладатимуть контракт.

Під час карантину конкурси на держслужбу не проводятьДистанційна робота держслужбовців: правила оформлення та обмеження

НАДС наголошує, що добір на посади держслужби після співбесіди може відбуватися лише після набрання чинності ухваленим Законом та порядком, який буде затверджено КМУ.

Від редакції ― Закон про зміни до дербюджету 16.04.2020 направили на підпис Президенту.

За інформацією НАДС

image62

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64029

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40277

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563612

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44278

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді