МОЗ скоригує другий етап медичної реформи

Психіатричні лікарні та протитуберкульозні заклади обіцяють не закривати. Скорочення бригад «швидкої» теж переглянуть.

МОЗ скоригує другий етап медичної реформи

Чергування лікаря вдома: умови залучення та оплати

Реформа системи охорони здоров’я України, розроблена попередніми керівниками МОЗ, заснована на окремих елементах моделей західних країн, але зовсім не адаптована до українських реалій. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив в ефірі політичного ток-шоу «Право на владу».

«Ініціатори тієї реформи за три роки так і не змогли пояснити українцям, в чому сама її суть. Це тому, що вони самі не усвідомлювали, що робили. Вони взяли окремі елементи моделей західних країн, зробили красиві слайди в презентації та назвали це реформою. Але вони забули, що ця їх реформа геть не адаптована до українських реалій. У тому вигляді, в якому ми її отримали, — вона не про безоплатну медицину, не про гідні зарплати лікарям і не про здоров’я пацієнтів. Вона про те, що формули на папері не можуть бути адаптовані до реальності», — наголосив Максим Степанов.

Ще п’ятого травня Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов оголосив, що МОЗ приступає до виконання доручення Президента України Володимира Зеленського щодо внесення змін до реформи охорони здоров’я.

«Коли ми почали аналізувати стару версію другого етапу реформи, ми побачили, що нас чекає закриття 332 лікарень по всій Україні, тому що вони отримали на 50% менше коштів, ніж навіть минулого року. Нас чекає звільнення від 50 до 70 тисяч наших медичних працівників», — заявив Максим Степанов. Він також зазначив, що другий етап реформи фактично передбачав знищення протитуберкульозної служби, закриття 70-80% психіатричних лікарень, у яких перебуває близько 22 тисяч хворих.

Як призначитиуповноважену особу, відповідальну за фармаконагляд

«Під загрозою опинилась екстрена медична допомога. В деяких областях недофінансування – на рівні 60-80%. Це призведе до скорочення 30% бригад швидкої допомоги», — зазначив Степанов.

За інформацією МОЗ

image78

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5738

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126361

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді