Чи зобов’язаний працівник разом із зарплатною карткою оформлювати кредитку?

Якщо представник банку стверджує, що отримати зарплатну чи пенсійну картку можна лише із кредитною, він видає бажане за дійсне.

Чи зобов’язаний працівник разом із зарплатною карткою оформлювати кредитку?

Експерти Експертус давно озвучили цю позицію, а тепер НБУ її підтвердив.

На численні запити Національний банк України на офіційному сайті роз’яснює:

пропонувати свої послуги, навіть наполегливо, — це не порушення прав споживачів. Однак, якщо працівник банку стверджує, що не може видати зарплатну чи пенсійну картку без кредитної, — він вводить вас в оману та видає бажане за дійсне.

Стаття 55 Закону України «Про банки і банківську діяльність» забороняє такі дії. Клієнт має повне право відмовитися від кредитної картки.

Чи зобов’язаний працівник разом із зарплатною карткою оформлювати кредитку? Дізнайтеся, чи потрібна заява працівника, щоб нараховувати зарплату на банківську картку

Якщо працівник при оформленні зарплатної карти не розуміє, що його права порушують, то він і не захищає їх.

Випадки, коли вам нав’язують послуги:

  • банк видає кредитну картку разом із зарплатною (як ми описували вище);
  • банк включає обов’язкову страховку певної страхової компанії до пакета послуг під час отримання кредиту, навіть, якщо клієнт бажає застрахуватися в іншій компанії;
  • банк продає страховку від нещасних випадків під час обміну валюти;
  • банк самовільно підключає послугу sms-інформування та стягує за це комісію.

Чи зобов’язаний працівник разом із зарплатною карткою оформлювати кредитку?

☝ Про що працівник має повідомити відділ кадрів

Ризики після отримання нав’язаної картки. Приклади від НБУ

1) Банк може стягувати суми за обслуговування кредитної картки за рахунок кредитного ліміту. Таким чином у працівника може з’явитися борг, про який він навіть не підозрює. Можливо банк повідомить про виникнення заборгованості, коли працівник не внесе на кредитку обов’язковий мінімальний платіж в наступному місяці, а можливо працівник дізнається про борг, коли той досягне значної суми.

2) Працівник може отримати кредитний ліміт на зарплатну картку. Після чого баланс на рахунку відображається з урахуванням кредитного ліміту. Тобто працівник користуючись карткою, ймовірно не зрозуміє, де його власні кошти, а де кредитні, за які потрібно сплачувати відсотки.

Як позбутися від нав'язливого сервісу

Для початку потрібно написати скаргу на ім’я керівництва банку.

Якщо банк відмовляється йти назустріч і нехтує скаргою, звертайтеся до НБУ.

Профільний підрозділ – Управління захисту прав споживачів фінансових послуг — опрацьовує усі скарги. Якщо наявні ознаки порушень, фахівці звернуться безпосередньо до банку, щоб виправити ситуацію.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5740

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23576

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102608

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді