Вимоги до відряджень із пересуванням залізницею у червні 2020 року

Укрзалізниця відновила пасажирські перевезення. Якщо працівник їде у відрядження потягом, може скористатися електронними документами, що посвідчують особу, і має дотримати епідеміологічних вимог, визначених новою постановою Головного санітарного лікаря України.
Вимоги до відряджень із пересуванням залізницею у червні 2020 року

Відрядження: дороговкази для кадровика

Тепер, щоб сісти на потяг, вам потрібно мати захисну маску, квиток і документ, який посвідчує вашу особу. Також радимо взяти в дорогу антисептик.

Здійснити посадку на потяг відряджений зможе за цифровими документами в мобільному застосунку Дія: ID-карткою, посвідченням водія або закордонним паспортом. Їх юридична сила визначена Постановою КМУ від 15.04.2020 № 278. Укрзалізниця приймає електронне посвідчення водія при посадці у поїзд ще з 6 лютого 2020 року.

Утім, покладатися лише на цифрові документи не варто. Попри те, що цифровий документ у застосунку Дія буде доступним й офлайн, але провідник зважатиме на дату останнього оновлення документа. Цифровий документ не вважається чинним за відсутності фото або технічних проблем. Тоді пасажиру доведеться пред’явити звичайний документ, що посвідчує особу.

Відряджений, що їде у службову поїздку потягом, має дотримати і протиепідемічних вимог, визначених у Тимчасових рекомендаціях щодо організації протиепідемічних заходів при організації залізничних перевезень у період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), які затвердив Головний державний санітарний лікар України постановою від 30.05.2020 № 31.

⇛ Скачати рекомендації ⇚

На вокзалі чи залізничній станції, у потязі пасажир має перебувати в респіраторі чи захисній масці, що закриває ніс та рот.

У залах обслуговування пасажирів (залах очікування тощо) на вокзалі дозволено одночасно перебувати щонайбільше одній особі на 10 кв. м. Обов’язкова умова — фізичне дистанціювання (1,5 м).

Інформуйте відрядженого — поїсти в поїзді не вдасться. Головний санітарний лікар заборонив надання кейтерингових послуг та реалізацію продуктів харчування в потягах. Виняток — бутильована питна вода.

Ірина Іванченко

шеф-редактор журналу «Кадровик-01», експертно-правової системи Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
51629

Максимальний і мінімальний строки відрядження

На який строк відряджати працівника, роботодавець вирішує не тільки з огляду на завдання, що треба виконати. Є й часові обмеження. Мінімальний строк відрядження однаковий для приватного підприємства і бюджетної установи, а ось максимальний — різниться. Кадровик бюджетної установи знайде у цій статті бонус — таблицю з максимальними строками відряджень для різних категорій персоналу
12310

Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження кадровик вносив про це інформацію в Журнал реєстрації відряджень.
19006

Наказ про скасування відрядження

Якщо напередодні відрядження працівник, наприклад захворів, а вам необхідно підготувати наказ про скасування відрядження, скористайтеся експертним зразком. Документ оформлений за вимогами нацстандарту ДСТУ 4163:2020.
19854

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді