Близько 100 тис. працівників вже отримали допомогу по частковому безробіттю на період карантину

Станом на 1 червня роботодавці подали 12 763 пакетів документів для отримання допомоги по частковому безробіттю. З них 9 204 отримали позитивні рішення.

Близько 100 тис. працівників вже отримали допомогу по частковому безробіттю на період карантину

Як підприємству отримати допомогу по частковому безробіттю

Мінекономрозвитку повідомило, що роботодавцями подано 12 763 пакетів документів для отримання допомоги по частковому безробіттю, що дозволить забезпечити фінансову підтримку для близько 150 тисяч працівників.

Наразі 9 204 роботодавців мають позитивні рішення для виплати заробітної плати 96 811 працівнику. Інші подавачі отримали рекомендації щодо доповнення необхідного пакету документів.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко прокоментував: «Програма діє фактично місяць і на сьогодні ми вже можемо говорити про її ефективність. Держава вже допомогла виплатити зарплати для майже 100 тисяч працівників, роботодавці яких були вимушені зупинити/скоротити свою діяльність через карантин. Заявки приймаються і опрацьовуються центрами зайнятості в щоденному режимі, то ж ми закликаємо малий і середній бізнес звертатися за такою допомогою».

Нагадуємо, що Законом України № 591- ІХ збільшено строки звернення за фінансовою підтримкою до 90 днів та розширено перелік отримувачів допомоги. Зокрема, програмою можуть скористатися також фізичні особи — підприємці.

Державний центр зайнятості інформує, що в отриманні допомоги лідирують такі сфери:

  • торгівля,
  • пасажирські перевезення,
  • громадське харчування (ресторани, кафе),
  • готельне господарство,
  • промислове виробництво.

Найбільша кількість звернень надійшла від представників малого та середнього бізнесу Сумської, Харківської, Івано-Франківської, Чернігівської та Запорізької областей.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47659

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23555

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102529

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді