Як не інфікуватись COVID-19 у громадському транспорті — настанови медиків

Якщо у вашому регіоні відновив роботу громадський транспорт, пам’ятайте, що коронавірус (збудник COVID-19) передається краплинним та контактним шляхами. Дотримуйтесь правил протиепідеміологічної безпеки.

Як не інфікуватись COVID-19 у громадському транспорті — настанови медиків

Центр громадського здоров’я МОЗ України рекомендує за можливості уникати користування громадським транспортом. Зокрема, роботодавці можуть продовжити або запровадити дистанційну роботу працівників.

Зразок Трудового договору про дистанційну роботу

Коли ж є необхідність скористуватися громадським транспортом, перед тим як зайти у нього надягніть захисну маску (відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №23 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»).

Як не інфікуватись COVID-19 у громадському транспорті — настанови медиків


Під час користування громадським транспортом часом складно дотримуватись фізичного дистанціювання. Тож ретельне дотримання правил респіраторного захисту та гігієни рук є ключовими заходами безпеки.

Під час поїздки у транспорті не уникнути контакту з потенційно забрудненими поверхнями, зокрема: поручнями, сидіннями, готівкою тощо.

Пам'ятайте, що руки забруднені і ними не можна торкатись обличчя, особливо очей, рота і носа. За першої ж можливості, обробіть руки дезінфектором із вмістом спирту не менше 60% або вимийте водою з милом протягом 20-40.

У теплу погоду надайте перевагу пішим прогулянкам та їзді на велосипеді.

За інформацією Центру гродамського здоров'я України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45375

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33554

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22415

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді