Уряд послаблює карантин з 5 червня

Працівники, віком 60+, зможуть вийти із самоізоляції, відновлять роботу авіалінії, а закладам громадського харчування дозволять приймати відвідувачів всередині приміщень.

Уряд ухвалив рішення про черговий етап послаблення карантину

⇛ Алгоритм виведення з самоізоляції працівників 60+ ⇚

Уряду на засіданні 3 червня ухвалив рішення про подальше поступове зняття карантинних обмежень.

«Ось уже тиждень кількість тих, хто захворів, у нас фактично і не росте, і не падає. Тому ми маємо залишатися обережними та відповідальними», — заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду.

Очільник Уряду переконаний, що в більшості регіонів ситуація контрольована. «Тому модель адаптивного карантину дозволила з 1 червня запустити чергову хвилю послаблення карантину. В більшості наших областей була дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, а також запустилося міжобласне та залізничне сполучення», — прокоментував він.

Д. Шмигаль додав, що наступні послаблення карантинних обмежень стосуватимуться роботи закладів громадського харчування, церковних служб та запуску авіасполучення. «З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звичайно, всі правила по дистанції та дезінфекції мають виконуватися», — наголосив глава Уряду.

Відповідно до змін, які Уряд вніс до Постанови №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з 5 червня буде дозволено:

  • приймання відвідувачів у приміщеннях закладів громадського харчування, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • дозволяється проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Наразі тексту постанови ще не оприлюднено, ми відстежуємо цей документ і розкажемо докладніше, коли він з’явиться.

За інформацією Урядового порталу

Обсервація після закордонного відрядження:

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
46

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25741

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45960

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33668

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді