Працівники 60+ можуть вийти із самоізоляції та працювати з 5 червня, але за певних умов

Уряд змінив «карантинну» постанову. Вже з цієї п’ятниці кафе та ресторани зможуть приймати відвідувачів не лише на літніх майданчиках, а й у приміщеннях. Умова — епідситуація в регіоні дозволяє послабити карантин.

Працівники 60+ можуть вийти із самоізоляції та працювати з 5 червня, але за певних умов

⇛ Алгоритм виведення з самоізоляції працівників 60+ ⇚

Уряд послабляє карантин з 5 червня. Кабмін уніс зміни до постанови від 20.05.2020 № 392 (постанова КМУ від 03.05.2020 № 435). Утім, є умови.

Протиепідемічні заходи послаблюють на території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією. Підстава для послаблення — рішення регіональної комісії з ТЕБ та НС (п. 4 Постанови № 392).

Комісія з ТЕБ та НС переглядає рішення про послаблення карантину раз на 7 днів, а якщо ситуація в регіоні погіршується три дні поспіль, комісія збирається позачергово та скасовує частину послаблень.

Особам, які досягли 60-річного віку, дозволено з 5 червня не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції. Особи, старші за 60 років, зможуть працювати в штатному режимі, але за умови, що регіон відповідає ознакам для послаблення протиепідемічних заходів і місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) прийняла рішення про таке послаблення.

Тож перш ніж виводити на роботу працівників 60+, зважте на епідситуацію в регіоні, зайдіть на сайт міської чи обласної ради. Наприклад, у Львові обласна комісія ТЕБ та НС планує розглянути послаблення карантину у п’ятницю 5 червня.

Наказ про припинення простою

За сприятливої епідситуації в регіонах з 5 червня запрацює авіагалузь. Уряд дозволив приймати та відправляти повітряні судна, що виконують внутрішні пасажирські перевезення авіаційним транспортом, — з 5 червня. З 15 червня відкриють повітряні кордони — почнеться прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення міжнародним авіаційним транспортом.

Для дитячих закладів оздоровлення та відпочинку новини гірші. Уряд спочатку дозволив з 10 червня роботу усіх закладів, що надають послуги з розміщення, але з дитячими таборами та оздоровчими комплексами вирішив не поспішати. Нині з 10 червня працювати можуть всі заклади, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Вже з цієї п’ятниці 5 червня кафе та ресторани в регіонах, де послаблено карантин, зможуть приймати відвідувачів не лише на літніх майданчиках, а й у приміщеннях. Раніше Уряд планував дозволити це з 15 червня.

Умови:

  • відстань щонайменше 1,5 м між місцями для сидіння за сусідніми столами;
  • не більше чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років),
  • відвідувачі в масках чи респіраторах, крім часу приймання їжі;
  • суб’єкт господарювання є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»,
  • персонал забезпечили ЗІЗ, зокрема, для захисту обличчя, очей, рук.

    Також Уряд послабив вимоги до релігійних заходів. Дозволено проводити богослужіння за таких умов:

    • релігійна організація контролює, щоб прочани дотримували дистанції щонайменше 1,5 м.
    • Якщо релігійний захід проводиться у приміщенні, то на 5 кв. м площі перебуває лише одна особа.

    Попередня редакція Постанови № 392 дозволяла перебувати лише одній особі на 10 кв. м площі будівлі, де проводиться релігійний захід.

    Ірина Іванченко

    шеф-редактор журналу «Кадровик-01», експертно-правової системи Експертус Кадри

    Особливості трудових договорів із сумісниками

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Розробка, укладення та виконання колективних договорів

    Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
    5740

    Словник кадровика

    Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
    47

    Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

    Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
    16340

    Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

    Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
    126408

    Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

    Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
    45639

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді