Для закладів, що повертаються до повноцінної роботи забороняється:
- вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
- функціонування дитячих кімнат;
- проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей;
- приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;
- самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;
- більше 4 осіб за столиком, окрім дітей.
Правила для літніх терас та їжі й нопоїв на виніс не змінилися та залишаються в силі.
Протиепідемічні заходи на підприємстві: нові загальнодержавні вимоги
Нагадаємо, що набрала чинності постанова Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 2 травня 2020, якою внесено зміни до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
Документ передбачає, що відвідувачі закладу громадського харчування повинні:
- обробити руки антисептичним засобом перед входом на територію закладу громадського харчування;
- дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м;
- заходити до закладу та пересуватись по ньому вдягненими в захисну маску, що прикриває ніс та рота (крім часу сидіння за столом з ціллю приймання їжі та/або напоїв).
З 5 червня
"В регіонах, які відповідають критеріям, можна буде дозволяти ресторанам приймати відвідувачів всередині", - інформує Віктор Ляшко