Перевірки підприємств у Києві: майже 100 об’єктів щодня

У разі порушень вимог карантину на працівників очікує штраф від 17 до 51 тисячі гривень, на роботодавця — від 34 до 340 тисяч. У випадку значних порушень підприємство закривають.

Перевірки підприємств у Києві: майже 100 об’єктів щодня

⇛ Де треба носити маски ⇚

Попри пом’якшення карантинних обмежень, ризик зараження COVID-19 є реальним. Тому штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації прийняв рішення утворити Мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог.

«Місто посилює контроль за дотриманням протиепідемічних заходів задля запобігання подальшого розповсюдження вірусу COVID-19. За рішенням штабу, створено Мобільні групи контролю, головною метою яких є перевірка дотримання карантинних обмежень, введених у громадських місцях Кабінетом Міністрів України та містом», — прокоментував радник Київського міського голови Володимир Бондаренко.

У столиці з 31 травня продовжують фіксувати значну кількість нових хворих, що не дає змогу перейти до наступних етапів послаблень карантину.

Мобільні групи контролю складаються із представників:

  • районних держадміністрацій,
  • Держпродспоживслужби,
  • Департаменту благоустрою,
  • Нацполіції,
  • муніципальної охорони.

Щоденно перевіряють дотримання протиепідемічних вимог у діяльності закладів торгівлі, громадського харчування, побутових послуг тощо.

Як дотримати соціальної дистанції в офісі та організувати обов’язковий термокринінг

Якщо працівники або відвідувачі не дотримуються вимог карантину, складається протокол про адмінпорушення за статтею 44-3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф:

  • для громадян від 17 до 51 тисячі гривень,
  • для закладу — від 34 до 340 тисяч.

Якщо перевіряльники зафіксують значні порушення, заклад може бути закритим. Відновити діяльність зможе тільки після усунення порушень.

В. Бондаренко наголошує, що мобільні групи діють виключно у рамках закону на підставі наданих повноважень. Під час перевірок враховується як наявна фактична інформація, так і повідомлення громадян про порушення вимог карантину.

«У міста немає мети наповнити за рахунок штрафів бюджет чи перешкодити роботі бізнесу. Навпаки, для відповідального бізнесу сьогодні ми намагаємось створити усі умови повноцінної роботи. Проте сьогодні зупинити хворобу — наша спільна громадянська відповідальність», — додав радник Київського міського голови.

За інформацією Офіційного порталу Києва

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10129

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26981

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30876

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді