Як заповнити Звіт КСДС за оновленим Порядком? Роз’яснення НАДС

Національне агентство України з питань державної служби відповідає на найпопулярніші запитання працівників служб управління персоналом.

Як заповнити Звіт КСДС за оновленим Порядком? Роз’яснення НАДС

Як надавати додаткову відпустку державним службовцям

Звіт КСДС подається до НАДС щоквартально в електронному вигляді із використанням встановленого ідентифікатора (логін та пароль) через вебпортал НАДС.

Територіальні органи державного органу не пізніше ніж 07 числа місяця, наступного за звітним періодом подають звіт КСДС до державного органу вищого рівня.

Держорган вищого рівня, що має територіальні органи, перевіряє звіти КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнює їх та не пізніше ніж 15 числа місяця, наступного за звітним періодом подає до НАДС виключно через вебпортал.

Районні, районні у місті Києві та Севастополі держадміністрації, апарати та структурні підрозділи ОДА подають звіт КСДС до обласної державної адміністрації не пізніше ніж 07 числа місяця, наступного за звітним періодом.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські держадміністрації перевіряють звіти КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнюють їх та не пізніше ніж 15 числа місяця, наступного за звітним періодом, подають до НАДС виключно через вебпортал.

Щодо кількості інших посад, які визначені штатним розписом і не належать до посад державної служби НАДС роз'яснює:

Розділ І «Кількісний склад працівників державного органу»:

  • у графах 50 — 56 — зазначається кількість інших посад, які визначені штатним розписом і не належать до посад державної служби;
  • у графу 50 «Інші посади (недержавної служби) за штатним розписом» — зазначаються, у тому числі, посади суддів, прокурорів, військовослужбовців та ін;
  • графа 50 — НЕ становить суму граф 51 — 56.
  • у графах 57 — 63 — зазначається фактична кількість працюючих інших працівників у державному органі, які передбачені штатним розписом і не є державними службовцями;
  • у графу 57 «Фактична кількість працівників, які не є державними службовцями» — зазначаються, у тому числі, посади суддів, прокурорів, військовослужбовців та ін;
  • графа 57 — НЕ становить суму граф 58 — 63.

Щодо кількості державних службовців, звільнених за звітний період

  • у графі 53, Розділу ІІІ «Кількість призначених та звільнених з посад державних службовців», технічна помилка!
  • Графа 53 — це сума граф 54+57+61.

За інформацією Facebook-сторінки НАДС

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Кадрові звіти 2025

Кадрові звіти 2025 року є важливою частиною управлінського обліку на підприємствах і допомагають моніторити та аналізувати різні аспекти управління персоналом. Які кадрові звіти складати у 2025 році та як це робити — читайте у статті.
160

Типова форма П-2 «Особова картка працівника»

Особова картка — основний обліковий документ будь-якого працівника. Для зручності ведення документації затверджена типова форма П-2 (особова картка працівника), що є прикладом уніфікації первинного обліку. Для чого потрібна форма П-2? Які особливості заповнення передбачає бланк П-2 (особова картка працівника)? Чи заповнюється картка П-2 для сумісників? Відповіді на ці питання — у статті.
14547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді